TASİAD’tan Sema Gösterisi ve Mesnevi Sohbeti

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD) Kadın Girişimciler Komisyonu tarafından organize edilen sema gösterisi ve mesnevi sohbetine ilgi yoğun oldu.

Tekirdağ 14.05.2012 21:09:00 0
TASİAD’tan Sema Gösterisi ve Mesnevi Sohbeti
Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD) Kadın Girişimciler Komisyonu tarafından organize edilen sema gösterisi ve mesnevi sohbetine ilgi yoğun oldu.
AMAÇ, ETKİNLİĞİN ARTMASINI SAĞLAMAK
TASİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Selime Güler, programın açılışında yaptığı konuşmada, kadın girişimcilere yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tekirdağ'da kadın girişimcilere iş kurma ve geliştirme süreçlerinde kapsamlı eğitimler sağlamanın yanı sıra, kadın girişimci adaylarına, danışmanlık yaptıklarını söyleyen Güler, "Genç kadınlar arasında farkındalık yaratma ve bilinç yükseltme çalışmaları ile onları daha iyi eğitim almaları ve iş yaşamına başarılı geçişleri yönünde destekliyoruz. Amacımız, girişimcilik eğitimleri ile kadın güçlenmesine hizmet etmek, kadınların sosyal ve ekonomik alanda etkinliğinin artmasını sağlamaktır" dedi.
MANAYA AÇILAN KAPI
“Anneler Günü'nü daha anlamlı hale getirmek için bu programı organize ettik” diyen Güler, "Kalplerimizi kocaman sevgiyle kapsayan, varlıklarıyla bizi yaşama bağlayan ve bizi her türlü kötülükten korumaya çalışan, gözyaşlarıyla merhameti çok olan ama çocuğuna gelecek zerre kadar fenalığa bile aslan kesilen yürekli tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun" şeklinde konuştu. Programda Karabaş-ı Veli Mevlevi Kültür Derneği üyesi Mustafa Özbağ, mesnevi konulu sohbet yaptı. Sema ve Mevleviliğin önemine değinen Özbağ, "Sema, manaya açılan kapıdır. Tasavvuf, içselliği ortaya çıkarır, Sema da onu şekle büründürür" dedi.
SEMA GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Mesnevi sohbetinin ardından sema gösterisine geçildi. Program sonunda TASİAD Başkanı Özadalı, Özbağ'a plaket takdim etti. Tekirdağ İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu'ndaki programa Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı ve çok sayıda vatandaş katıldı. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10