Çevrenin sağlığa etkilerin masaya yatırıldı

Ergene’nin kirliliğinin en büyük kaynağını oluşturan Çorlu Deresi’ne dikkat çekmek ve Çorlu Deresi’nde yapılması planlanan büyük çaplı bir gösterinin önceleyicisi niteliğindeki “Ã

Çorlu 14.05.2012 21:21:00 0
Çevrenin sağlığa etkilerin masaya yatırıldı

Ergene’nin kirliliğinin en büyük kaynağını oluşturan Çorlu Deresi’ne dikkat çekmek ve Çorlu Deresi’nde yapılması planlanan büyük çaplı bir gösterinin önceleyicisi niteliğindeki “Çevre ve Sağlık” konulu panel Çorlu Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlendi. 

 

ÇEVRE VE SAĞLIK PANELİ DÜZENLENDİ

 

Çorlu Kent Konseyi tarafından Ergene Platformu’nun da katılımıyla düzenlenen panelde Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur’un açılış konuşmasının ardından Prof.Dr. Halim Orta, Prof. Dr. Tamer Dodurga, Prof. Dr. Osman İnci ve Prof. Dr. Faruk Yorulmaz katılımcıları çevre ve çevrenin sağlığa etkileri konusunda aydınlatırken; Karamusul Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gürcan Kırım ve Çerkezköy Genç Girişimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nurhan Altıntaş da sunum yaptı.

 

MEVZUATLAR HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

 

Toplantıda söz alan CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, çevre konulu mevzuatlar ve Trakya’nın çevre sorunları ile ilgili güncel mevzuatlar hakkında bilgiler verdi. Sunumlar sonrası çözüm önerisi adına söz alan katılımcıların konuşmaları ve soru-cevaplar ile devam eden “Çevre ve Sağlık” paneli, Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur’un günün anısına panelistlere plaket vermesiyle son buldu. Panele Tekirdağ Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Emre Köprülü,  Trakya Kent Konseyleri Birliği üyesi Kent Konseyleri, Odalar, Sivil Toplum Kuruşları, ilgili kurumlar, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10