Bahar Şenliği coşkulu başladı

Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Bahar Şenliği, Ziraat Fakültesi önünde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Tekirdağ 16.05.2012 19:29:00 0
Bahar Şenliği coşkulu başladı

Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Bahar Şenliği, Ziraat Fakültesi önünde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

 

GÖREVLERİ SADECE EĞİTİM-ÖĞRETİM YAPMAK DEĞİL

 

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in Atatürk heykelinin önüne çelenk koymasının ardından konuşan Namık Kemal Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Emin Kocaman, üniversitelerin görevinin sadece eğitim-öğretim yapmak olmadığını, öğrencilerin sosyalleşmesi için de etkinlikler yapılması gerektiğini söyledi. NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek de üniversite olarak, aralıksız devam eden eğitim ve araştırma çalışmalarıyla birlikte öğrencilere kaliteli bir eğitim verirken, aynı zamanda öğrencilerin sosyal ve kültürel yönlerinin güçlü olması gerektiğine inandıklarını, bu anlamda, basketbol, tenis, voleybol gibi spor kulüplerinin yanı sıra halk dansları, Latin dans, tiyatro gibi kültür içerikli kulüplerde öğrencilerin seçkin eğitmenleriyle düzenli çalışmalarını sürdürmelerini temenni ettiklerini söyledi.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Açılış konuşmalarının ardından, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Uluslararası Bahar Şenliği Afiş ve Slogan Yarışmasında” birinci olanların ödülleri verildi. Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, slogan kategorisinde birinci olan Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Habibe Gökçe ve afiş kategorisinde birinci olan Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğrencisi Sefa Küçük’e ödüllerini verdi. Havanın yağışlı olması sebebiyle törenin buradan sonraki kısmı piramit salonda devam etti.

 

GÖSTERİ DÜZENLEDİLER

 

Ödül töreninden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bandosu kısa bir gösteri yaptı ve Piramit Salon’da Namık Kemal Üniversitesi Bulgaristan, Makedonya ve Kosova’dan gelen öğrenciler Balkan halk oyunları gösterisi sundu. Törene Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Pakistan Lahor Veterinerlik ve Zootekni Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talat Naseer Pasha, Bulgaristan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ivan Vashin, Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, tüm idari ve akademik personel ve öğrenciler katıldı.

 

BUGÜN SONA ERECEK

 

Halk oyunları ve dans gösterileri, söyleşiler, spor müsabakaları, yarışmalar, turnuvalar, film gösterimleri ve konserler gibi birçok etkinliğin yer alacağı 3 günlük Uluslararası Bahar Şenliği bugün sona erecek.

 
 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10