Yüceer çiftçi borçlanmalarını sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer meclise sunduğu soru önergesi ile çiftçi borçlanmalarını gündeme getirdi.

Tekirdağ 16.05.2012 19:34:00 0
Yüceer çiftçi borçlanmalarını sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer meclise sunduğu soru önergesi ile çiftçi borçlanmalarını gündeme getirdi.

 

BAKAN EKER’E SORDU

 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan Yüceer, 2008-2012 tarihleri arasında Türkiye genelinde ve Tekirdağ’da kaç üreticinin Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Anonim Şirketi ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden ne kadar kredi kullandığını, üreticilerin söz konusu kurumlara olan toplam borçlarının anaparaları ve faizlerinin ne kadar olduğunu sordu. Türkiye genelinde ve Tekirdağ’da anılan dönemler arasında kaç üreticinin kredisi, zamanında ödenemediğinden dolayı ilgili kurumlarca yeniden yapılandırıldığını da soran Yüceer, ayrıca şu soruları yöneltti: “Yeniden yapılandırılan borç miktarı ne kadardır? Yeniden yapılandırma sonrası kaç üreticimiz kredilerini geri ödeyebilmiştir? Türkiye genelinde ve Tekirdağ’da anılan dönemler arasında kaç üreticimiz kullandığı kredinin geri ödemesini yeniden yapılandırma olmadan önce yapabilmiştir, anılan dönemler arasında kaç üreticimiz borçlarından dolayı icra takibine uğramıştır? İcra takibine konu olan borç miktarı ne kadardır? Ne kadarlık bir borç bu yöntemle tahsil edilmiştir? Türkiye genelinde ve Tekirdağ’da anılan dönemde ilgili kurumlardan kredi kullanmak için üreticilerimizce kaç başvuru yapılmıştır? Bunlardan kaçı krediye uygun görülmüştür?”

 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10