YOLLAR BETONLANIYOR

Kapaklı’da altyapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda beton yol çalışmaları devam ediyor. Namık Kemal Caddesi’ndeki yol çalışmalarında sona gelindiğini belirten Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müd

Çerkezköy 17.05.2012 21:46:00 0
YOLLAR BETONLANIYOR

Kapaklı Belediyesi alt yapısı tamamlanan Atatürk Mahallesi’ne bağlı cadde ve sokaklarda beton yol çalışmalarını sürdürüyor.

 

NAMIK KEMAL CADDESİ’NDE SONA GELİNDİ

 

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak, Atatürk Mahallesi Namık Kemal Caddesi’ndeki beton yol çalışmalarında son aşamaya gelindiğini söyledi. Tuna Caddesi'ne bağlı sokaklarda ise beton yol yapımı çalışmalarının devam ettiğini belirten Çakmak, “Kenan Evren, Kurtuluş, Namık Kemal ve Ergene Caddesi ile Başak, İpek, İmran, Kadife, Kale, Kamelya, Kervan, Köprü, Küme, Kerem, Koru, Kumrular, Kömürcü, Kılavuz ve Müjde Sokak'ta beton yol yapımı tamamlandı. Tuna Caddesi ile Çeken Caddesine bağlı sokaklarda beton yol hazırlık çalışmaları yapılıyor. Atatürk Mahallesinde diğer sokak ve caddelerde beton yol yapım çalışmalarımız tüm hızıyla sürecek” dedi.

 

YOLUN ÇÜRÜK YERLERİ SAĞLAMLAŞTIRILIYOR

 

Ekipleri tarafından öncelikle yollardan çıkan fazla malzemelerin alındığını söyleyen Abdullah Çakmak, oluşabilecek çökmelere karşı yolun çürük yerlerinin sağlam dolgu malzemesi ile doldurularak silindirle sıkıştırıldığını ifade etti. Yapılacak yolda aplikasyon ve kot ölçüm çalışmasından sonra yolu ikiye bölen demir kalıpların çakıldığını söyleyen Çakmak “İki bölüm halinde yola beton dökülüyor. Yol yapımında betonun içerisine çesan demir konularak beton yolun daha uzun ömürlü olması sağlanıyor. Beton dökümünden sonra helikopter denilen beton düzeltme makinesi ile yol düzlenerek beton yol yapımı tamamlanıyor. Atatürk Mahallesinde diğer sokak ve caddelerde beton yol yapım çalışmalarımız tüm hızıyla sürecek” açıklamasını yaptı.  

 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10