“YASA DIŞI GÖÇLERLE İLGİLİ ETKİN ÖNLEMLER ALDIK”

İtalya Meclisi Schengen Anlaşması Komitesi Başkanı Margherita Boniver ve yanındaki heyet, sınır boylarında ve kaçakların tutulduğu geri gönderme merkezlerinde incelemelerde bulundu. Türkiye'nin kaçaklarla ilgil

Bölgede Gündem 18.05.2012 21:00:00 0
“YASA DIŞI GÖÇLERLE İLGİLİ ETKİN ÖNLEMLER ALDIK”

İtalya Meclisi Schengen Anlaşması Komitesi, kaçaklarla ilgili olarak Ankara'nın ardından Yunanistan ve Bulgaristan'a sınır olan Edirne'ye geldi. 

İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Hudut birliklerini ve kaçakların yakalandığı bölgeleri inceleyen İtalya Meclisi Schengen Anlaşması Komitesi Başkanı Margherita Boniver ve yanındakiler, daha sonra Edirne Valisi Gökhan Sözer'i ziyaret etti. Edirneli yetkililerden yasa dışı göçlerle ilgili bilgi alan Boniver, Türkiye ile İtalya arasındaki ilişkilerin mükemmel seviyede olduğunu söyledi. Ankara'daki görüşmelerin ardından incelemelerde bulunmak üzere Edirne'ye geldiklerini dile getiren Boniver, “Dün ve önceki gün Ankara'da İçişleri Bakanlığı ve yetkililerle özellikle vize konusunda görüşmeler yaptık. İtalya ile Türkiye arasında ilişkiler mükemmel bir seviyede. Başbakanınız Recep Tayyip Erdoğan ülkemizi ziyaret etti. İtalya vize konusunda çok daha esnek davranan bir ülke, geçen yıl 90 bin kadar vize verdik. Edirne'de sınırları gördük, gerçekten çok fazla etkilendik. Bize 22 bin kişinin kaçak göçmen olarak yakalandığı bilgisi verildi. Özellikle yasa dışı göçle ilgili olarak Türkiye'nin etkin önlemler aldığını görüyoruz. Dolayısıyla bu bizim için çok önemli, aynı zamanda göçmenlerin kaldığı merkezleri de gördük, çok iyi organize olduğunu da düşünüyoruz. Tek üzgün olduğumuz nokta bu güzel şehir yeterince ziyaret edememek oldu. Daha sonra yeniden turist olarak gelmek içinde fırsat yarattı” dedi.
KAÇAK GERİ GÖNDERME MERKEZİNİ GEZDİLER
Türkiye'ye yasa dışı yollardan girerek Avrupa ülkelerine gitmek isterken yakalanan kaçakların tutulduğu ve 5 milyon liraya yaptırılan Tunca Kaçak Geri Gönderme Merkezi'ni gezen heyet, daha sonra Edirne'den ayrıldı. Heyette İtalya Meclisi Schengen Anlaşması Komitesi Başkanı Margherita Boniver'in yanı sıra Başkan Yardımcısı Ivano Strizzolo, Senatörler Massimo Livi Bacci ve Diana de Feo, Milletvekili Teresio Delfino ve 4 İtalyan gazeteci yer aldı.
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10