DÜNYA MÜZELER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

Dünya Kültür Mirasının Korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla UNESCO tarafından tüm dünyada 18 Mayıs günü kutlanan 'Müzeler Günü' dolayısıyla Tekirdağ’da da etkinlikler d

Tekirdağ 18.05.2012 21:37:00 0
DÜNYA MÜZELER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

Dünya Kültür Mirasının Korunması ve Müzeciliğin tanıtılması amacıyla UNESCO tarafından tüm dünyada 18 Mayıs günü kutlanan "Müzeler Günü" dolayısıyla Tekirdağ’da da etkinlikler düzenlendi.

 

MÜZELER GÜNÜ KUTLANDI

 

Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı’nın katılımı ile Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesinde gerçekleştirilen programda konuşan Etnografya Müze Müdürü Önder Öztürk, “Müzeler kültür varlıklarını tespit eden, ilmi metodlarla açığa çıkaran, inceleyen, değerlendiren, koruyan, tanıtan, sürekli ve geçici olarak sergileyen halkın Kültür ve Tabiat Varlıkları konusunda eğitimini ve bilgi seviyesini yükselten, dünya görüşünü değiştirmede tesirli olan bilimsel kurumlardır. İlimizde hizmet veren Müze Müdürlüğü bu güne kadar 139 Arkeolojik alanı Sit alanı olarak tescil etmiş ve 16663 adet eseri Tekirdağ Müzesine kazandırmıştır, kazandırmaya da devam  edecektir” dedi.

 

ESERLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Teşhiri yenilenen Tekirdağ Müzesi ile Dünya Miras Alanları konulu fotoğraf sergisi,  Namık Kemal Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof.Dr Neşe Atik ve Müze Müdürü  Önder Öztürk, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı ve katılımcılara Müzedeki  eserler hakkında bilgi verdi. Programa Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rüya Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Müze Müdürü Önder Öztürk ile kamu kurumlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10