Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Veliköy Belediyesi’ne veryansın etti: Veliköy Belediyesi’ne 2 milyonluk suçlama

“MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu bir basın toplantısı düzenleyerek Veliköy Belediyesini eleştirdi. AK Partili Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in belediyeyi 9 aylık sürede 2 milyon TL zarara uğrattıÄ?

Çerkezköy 20.05.2012 17:49:00 0
Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Veliköy Belediyesi’ne veryansın etti:   Veliköy Belediyesi’ne 2 milyonluk suçlama

 Çerkezköy Haber - Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu bir basın toplantısı düzenleyerek Veliköy Belediyesini eleştirdi. AK Partili Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in Belediyeyi 9 aylık süre zarfında 2 milyon TL zarara uğrattığını iddia eden Ordu “Hanifi Belindir 19 Kasım tarihinde temeli atılan üst geçidin 75 günde tamamlanacağını söylemişti. Aradan 182 gün geçmesine rağmen hâlâ köprünün kirişleri konmadı. Kirişler kesilip yerine konarken yanlış yapılmış ve yanlış yapılan kirişler tekrar sökülüp yapılacakmış. Bu yapboz tahtası AK Parti’nin Veliköy yönetiminde var” dedi.

 

İŞÇİ KARDEŞLERİMİZLE SEÇİM KAZANDIK

 

MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ve Veliköy Belediyesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumartesi günü saat 13.30’da İlçe Teşkilatında basın toplantısı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, 1998 yılından 2008 yılının Haziran ayına kadar Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı olarak teşkilatın bayrağının Veliköy’de dalgalanması için çalışmalar yaptıklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Veliköy’deki seçimleri almamız için kendi nafakamızı harcayıp beldede bir Belediye Başkanı seçelim ve asgari ücretle Türkiye’nin her yerinden gelen işçi kardeşlerimiz hizmet görsün diye fedakârlıkta bulunduk. Çok değerli işçi arkadaşlarımızla beraber beldenin rantçıları ve tuzu kurularına karşı yapmış olduğu mücadeleyi kazanarak 2009’da parti olarak Belediye Başkanlığını kazandık” 

Seçimi kazandıktan sonra hep birlikte işçi kardeşleri ile Veliköy’e beş yıl hizmet yapacakları için mutluluk duyduklarını ifade eden Ordu “Ama ne hikmetse seçimden iki yıl sonra benim kardeşlerimle üç hilal bayrağı altında seçmiş olduğumuz Belediye Başkanı işçi kardeşlerimizin asgari ücretle çalışıp çocuklarını okutmaya çalışanlara hizmet yerine, partiden istifa ederek tuzu kuru ve rantçılara hizmet yapacağım diyerek onların saflarına geçmiştir. Kendisine soru yöneltildiğinde “halk istedi” diyor. Peki, 2009’da üç hilal bayrağı altında olan mührü vurarak seni seçerken o zaman bu halkın gözleri kör müydü? Seni Milliyetçi Hareket Partisi’nden seçerek Belediye Başkanı yapan halk o kadar geri zekâlı mıydı? Halk böyle istedi diyorsun. Hangi halkın istediğini açıklamasını istiyorum ki ben de o söylediği halkla konuşacağım” dedi. 

 

KÖPRÜNÜN KİRİŞLERİ HÂLÂ YOK

 

Kendisinin ve arkadaşlarının seçmiş olduğu birisinin gidip rantçı bir gruba hizmet etmesinin kabul edilecek bir tarafının olmadığını söyleyen Ordu “Belediyeyi 4 trilyon borçla alıp kısa sürede borçlarını ödeyerek borçsuz şekilde teslim etti. Belediye AK Parti’ye geçtikten sonra belediyeyi 2 milyon TL borca sokmuştur. Veliköy halkı o zamanlar iyinin kötünün ne olduğunu bilmiyordu. Tabiî ki bizim dönemimizde Belediye olarak üst geçit yapılacaktı. O günkü beyanlarımızla parasının ödendiğini söylemiştik. 19 Kasım tarihinde yapılan temel atma töreninde Belediye Başkanının yapılacak üst geçidin 75 günde tamamlanacağını ifade etmişti. Nedense 182 gün geçmesine rağmen hâlâ köprünün kirişleri konmadı. Kirişlerin kesilip yerine konarken yanlış yapıldığını ve yeniden yapılacağını öğrendik. Bu yapboz tahtası AK Parti’nin Veliköy yönetiminde var. Çünkü ana caddede yapmış olduğu Çorlu yolunu da altı ayda üç sefer sökerek yeniden kazıyarak yapmışlardır. AK Parti Veliköy Teşkilatının hesabı kitabı belli değildir. Bunun bedelini nereden karşılayacaklarının takipçisi olacağını söylemek istiyorum” iddiasında bulundu. Çöpler nereye dökülüyor?AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Çetin’in Belediye’nin MHP’de olduğu dönemde çöple ilgili önemli bilgiler getirdiğini, Belediye’nin AK Partiye geçmesinin ardından Veliköy’deki çöp sorununu açıklamadığını ifade eden Ordu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çetin belediye bizde iken Veliköy’de bulunan çöp alanına İstanbul’dan gelip çöp döktüklerini söyledi ve ‘gidelim kendi arabam ile denetleme yapalım’ dedi. Kısaca kendi gözü ile gördüğünü beyan etti. Biz de o zaman Belediye Başkanı ve bizler gerekli açıklamayı kamuoyuna yaptık. Ama şimdi Ahmet Çetin bir şey unutmuştur. Belediye Başkanı onlara geçtikten sonra çöp hakkında bana bilgi getirmiyor. 2–3 sefer kendisine çöp alanına gidip kontrol edip etmediğini sordum. Ama o işin şaka tarafını sandı. Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu’nun bir siyasetçi olarak şaka yapmadığını ne konuştuğu ise en ciddi şekilde konuştuğunu herkesin bilmesini isterim. Ahmet Çetin’in o alana nereden kamyon geldiğini ve dökülen çöplerin doğada imha mı edildiğini yoksa suya karıştırılarak vatandaşlara zehir olarak mı aktığını açıklamasını istiyorum” diye konuştu. 

 

AKP’Lİ BAŞKANLAR NASIL GEÇİNİYOR?

 

Çerkezköy ve beldelerinde bulunan bazı Belediye Başkanlarının başkan olduktan sonra daireler, işyerleri aldığını iddia eden Ordu “Ne hikmetse Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir Belediye Başkanının bütün gelirleri ile birlikte 11 bin 600 TL aylığı var. Diğer Belediye Başkanları ise 3 bin TL maaş alıyorlar. Şimdi 3 bin TL maaş alan Belediye Başkanlarının sağda solda dükkânlarının, dairelerin olduğunu, bunları nasıl aldıklarını, nasıl geçindiklerini hem çocuklarını okutup hem nasıl yatırım yaptıklarını merak ediyorum. Benim Belediye Başkanım 11 bin 600 TL aldığı halde sıkıntı içinde olduğunu belirtiyor. Onu da kamuoyuna izlettirdikleri ekonomi politikasını başkanlardan anlatmasını bekliyorum” dedi.

 

HaberFaik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10