Kızılpınar Belediyesi, kardeş okul öğrenci ve öğretmenlerini bağrına bastı: Alman öğrenciler Kızılpınar’da

“Kızılpınar Belediyesi’nin, kardeş okulları olan Wilhem-Kel ve Realschule Remseck okullarından gelen 18 öğrenci ve 2 öğretmen, Kızılpınar’da büyük bir samimiyetle karşılandı. Heyet KızÄ

Çerkezköy 20.05.2012 17:52:00 0
Kızılpınar Belediyesi, kardeş okul öğrenci ve öğretmenlerini bağrına bastı:  Alman öğrenciler Kızılpınar’da

Çerkezköy Haber / Kızılpınar - Kardeş okul kapsamında, Almanya’nın Remseck Am Neckar Belediyesi’nden 18 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan misafir heyet Kızılpınar’a geldi. Kızılpınar Belediyesi’nin, kardeş belediye ve kardeş okul kapsamında Almanya’da Remseck Am Neckar Belediyesi ile temaslarda bulunmasının ardından Wilhem-Kel ve Realschule Remseck okulları kardeş okul seçildi. Öğrencilerden 6’sı Kızılpınar İlköğretim Okulu, 6’sı Kızılpınar Anadolu Lisesi ve diğer 6’sı da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda okuyan öğrencilere misafir olurken öğretmenler ise kendilerine ayrılan otelde ağırlanacak.

 

BİRLİKTE DERSE GİRECEKLER

 

Kardeş okul projesi kapsamında geçtiğimiz gün saat 11.00’da Havaalanından alınan ve Kızılpınar’a getirilen 18 kişilik Alman öğrenciler, ilk olarak Trakyum Restaurant’ta ağırlandı. Alman öğrencilere yemekte Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi öğrencileri, Kızılpınar Anadolu Lisesi öğrencileri ve Kızılpınar İlköğretim Okulu öğrencileri de eşlik etti.

 

Yemeğe katılan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Alman öğrencilerle tek tek tokalaşarak kendilerini Kızılpınar’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Bir hafta süresince Türkiye’de kalacak olan Alman öğrenciler, belirlenen okullarda derslere de Türk öğrencilerle birlikte girecek.

 

Yemeğin ardından Kızılpınar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda devam eden programda konuşan Başkan Faruk Korkmaz, daha önce Remseck Belediyesi ile görüşmeler yaptığını ve bu görüşmelerde her iki tarafın da memnuniyet duyduğunu belirtti.

 

TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ GÖSTERİLDİ

 

Yöneticilerin görevinin insanlar arasındaki sınırları ortadan kaldırmak olduğunu kaydeden Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz: “Almanya’da Türkiye’yi yanlış tanıtan Türkler olduğu gibi Türkiye’de de Almanları yanlış tanıtan Almanlar var. Remseck Am Neckar Belediye Başkanı Sayın Karl-Heinz Schlumberger, bu söylentilere kulak asmadan ülkemize geldiler. Türk misafirperverliğini gördüler. İnşallah bu duyguları Alman öğrencilerimiz de hissedecekler” diye konuştu. Alman öğrencilere hitap eden Korkmaz, “Okullarınızı başarılı bir şekilde bitireceksiniz. Belki içinizden bazılarınız devlet adamı olacak. İşte o zaman yapmanız gereken insanlara, insan oldukları için değer vermek olacaktır” dedi. Programda daha sonra Alman öğrenciler, bir hafta boyunca misafir olarak kalacakları Türk arkadaşları ile tanıştırıldı. Kızılpınar’a gelen 18 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan kardeş okul heyeti Kızılpınar’da bir hafta kalacak.

 

HaberAhmet KARDEŞ
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10