Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Mücadelesini Samsun’dan 93 yıl önce başlatmıştı: “19 Mayıs Bağımsızlık ateşinin yakıldığı gündür”

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 93. yıldönümü Çerkezköy’de coşkulu bir şekilde kutlandı. Çe

Çerkezköy 20.05.2012 18:03:00 0
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Mücadelesini Samsun’dan 93 yıl önce başlatmıştı:   “19 Mayıs Bağımsızlık ateşinin yakıldığı gündür”

Çerkezköy Haber - Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 93. yıldönümünde 19 Mayıs Ulusal Egemenlik Gençlik ve Spor Bayramı Çerkezköy’de coşkulu bir şekilde kutlandı. Çerkezköy Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlamalar saat 10.00’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Aysal tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Aysal, 19 Mayıs’ın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı gün olduğunu söyledi.

 

KURTULUŞ YOLUNDAKİ EN ÖNEMLİ ADIM

 

Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da milli duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adımın, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olduğunu vurgulayan Aysal, “Türk milletinin vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 93. yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz” dedi. Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumların ilelebet yaşama hakkına sahip olduğunu ifade eden Aysal konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Bu bilinçle 19 Mayıs’ta ilk bağımsızlık ateşini yakan Mustafa Kemal Atatürk yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongrelerle Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürdü. Kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bu günü gençlere armağan etti.”

 

GENÇLER GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR

 

Konuşmasında gençlere de seslenen Aysal “Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içerisinde tüm sorunların üstesinden geleceksiniz. Birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getirerek, Türkiye Cumhuriyetini omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler çıkaracaksınız” dedi. Gençlerin, Türk milletinin geleceği ve yarınların teminatı olduğunu söyleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Aysal, “Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de ‘vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ sözünü rehber edinerek çok çalışıp ileride şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphem yoktur” diye konuştu. Tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Aysal, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu vatan için canını seve seve feda eden aziz şehitleri rahmet, millet ve saygıyla andı.

 

GENÇLİK ATA’YA SÖZ VERDİ

 

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmanın ardından program şiirlerin okunması ile devam etti. Gençliğe hitabenin okunmasının ardından programa katılan gençler hep birlikte Gençliğim Ataya cevabını okudu. Halit Narin Endüstri ve Teknik Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Burhan Öztürk nezaretinde Türk Ulusu ve Cumhurbaşkanı adına yapılan şeref çağrısının ardından ödül törenine geçildi.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Basketbol yarışmasında dereceye giren Çerkezköy Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, voleybol kızlar kategorisinde dereceye giren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi, Kapaklı Çok Programlı Lisesi ve Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’ne Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer tarafından kupa ve madalyaları verildi.

 

Kızlar 1500 Metre Koşusunda birinci olan Türk Tekstil Vakfı Meslek ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencisi Elif İzci, ikinci olan Kapaklı Çok Programlı Lisesi öğrencisi Ayşegül Sekmen ve üçüncü olan Veliköy Çok Programlı Lisesi öğrencisi Fatma Yıldız’a ödüllerini 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler verirken, erkekler 3000 metre koşusunda birinci olan Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencisi Oğuzhan Kuru, ikinci olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Fatih Boya ve üçüncü olan Pakize Narin Anadolu Lisesi öğrencisi Yusuf Yiğitcan Yıldırım da ödüllerini Çerkeköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in elinden aldılar.

 

İZMİR MARŞI’NI HEP BİRLİKTE SÖYLEDİLER

 

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen “19 Mayıs ve Atatürk” konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi Çerkezköylülere muhteşem bir gösteri sundu. İlgiyle izlenen halk oyunları gösterisinin ardından program Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Korosu’nun konseri ile devam etti. Müzik Öğretmeni Süleyman Özoğlu yönetimindeki koro marş ve şarkılar seslendirirken, dinleyiciler de öğrencilere alkışları ile eşlik etti. Konser, koro ve katılımcılar tarafından hep birlikte İzmir Marşı’nın seslendirilmesi ile sona erdi.

 

TAEKWANDO GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENDİ

 

Konserin ardından sahneye Güzel Spor Okulu öğrencileri çıktı. Küçük çocukların da yer aldığı ekibin Taekwando gösterileri ilgiyle izlenirken, öğrenciler gösterileri ile beğeni topladı. Program Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Halk oyunları ekibinin Tekirdağ yöresine ait oyunları sergilemesi ile devam etti. Halk oyunları gösterilerinin ardından program sona erdi.

 

KATILIM HAYLİ YOĞUNDU

 

Çerkezköy Belediye Meydanı’nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, Çerkezköy Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, TREDAŞ Çerkezköy İşletme Müdürü Haluk Ateş, Çerkezköy Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy PTT Müdürü Ali Arslan, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, Belediye Meclis Üyeleri Faruk Bal, Mehmet Yıldırım, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Rağbet Erol, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katılırken, protokolde yer alan Cumhuriyet Savcılığı koltuğu ise boş kaldı.

 

CHP’DEN KARANFİLLİ PROTESTO

 

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi ve belediye meclis üyeleri protokol tribününe oturmazken, CHP’liler çelenk sunumundaki değişikliği vatandaşlara bin karanfil dağıtarak protesto etti. CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez “Törende çelenk koyamadığımız için vatandaşlara kırmızı beyaz karanfiller dağıttık” dedi.

 

Haber Cem BÜLBÜL –  Gülveren VATANSEVER – Sevim BOZKURT
  


0282 726 91 91
0282 747 65 10