18 kursiyerden “el emeği” sergisi

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde 18 kursiyer el ürünlerini sergiledi. Sergilenen ürünler arasında kum işi, aplike, Çin iğnesi, Türk işi, beyaz iş, dantel angles ve kabartma işi, kurdele, basit nakıÅ?

Çerkezköy 22.05.2012 20:57:00 0
18 kursiyerden “el emeği” sergisi

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı makine nakışları kursuna katılan kursiyerlerin bir yıl içinde hazırladığı eserlerin yer aldığı yılsonu sergilerinin üçüncüsü dün saat 13.00’da Veliköy’de açıldı.Veliköy Belediyesi Garajı yanındaki kurs merkezinde düzenlenen açılış töreninde konuşan Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi HEM Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Veliköy Belediyesi ve HEM işbirliği ile geçen yıl da açılan makine nakışları kursunun bu yıl da açılmış olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Kursiyer sayılarının daha da artarak bu gibi kursların her yıl açılmasını temenni eden HEM Müdürü Şenol Sinan Ekinci “18 kursiyerimiz bir yıl boyunca çalışarak, el emeği göz nuru ürünleri hazırladılar ve bugün burada sizlerin beğenisine sundular. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi. Ekinci, kursun açılmasında desteklerini esirgemeyen Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’e ve bir yıl boyunca kursiyerlere ders veren kurs öğretmeni Nurlan Çetinkaya’ya da teşekkür etti.

 

BELEDİYE BAŞKANINDAN PLAKET

 

Açılışta konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de bu yıl ikinci kursu açmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Geçen yıl Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa açtıkları makine nakış kursunun katılımının artarak devam etmesinin sevindirici olduğunu söyleyen Belindir, “Bu yıl vatandaşlarımız için ayrıca İngilizce kursu da açtık. Fakat halkımız bu kursa yeterince rağbet göstermedi ve bu durum bizleri çok üzdü” dedi. Bu yılki kursta kursiyerlerin çok başarılı işlere imza attıklarını söyleyen Belindir, katkılarından dolayı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci ve Kurs Öğretmeni Nurlan Çetinkaya’ya birer plaket verdi.

 

BİRÇOK KONUDA EĞİTİM ALDILAR

 

Kursta makine nakışları dersinin yanında el nakışları derslerinin de verildiğini söyleyen kurs öğretmeni Nurlan Çetinkaya, “Kursiyerlerimiz makine nakışları bölümünde kum işi, aplike, Çin iğnesi, Türk işi, beyaz iş, dantel angles ve kabartma işi konularında eğitim aldılar.  El nakışları bölümünde ise kurdele, basit nakış iğneleri, el nakışları, Çin iğnesi ve pul boncuk çalışması konusunda eğitim aldılar” dedi. Açılış törenine Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci’nin yanı sıra AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaetin Demirbağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, AK Parti İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi Selda Yeşil, Veliköy Çok Programlı Lisesi Müdürü Muzaffer Arslan, Veliköy Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10