Alman öğrenciler Bayhan’ı ziyaret etti

Kardeş okul kapsamında, Almanya’nın Remseck Am Neckar Belediyesi’nden 18 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan misafir heyet, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim MüdürÃ

Çerkezköy 22.05.2012 21:21:00 0
Alman öğrenciler Bayhan’ı ziyaret etti

 Çerkezköy Haber – Kardeş okul kapsamında, Almanya’nın Remseck Am Neckar Belediyesi’nden 18 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşan misafir heyet, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’ı ziyaret etti.

 

Ziyarette, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Müdürü Mustafa Türk,  Kızılpınar İlköğretim Okulu Ergun Hamzalı da hazır bulundu.

 

Almanya’dan gelen öğretmenler Marcus Vöge, Süheyla Altaş ve 18 öğrenciden oluşan heyet önceki gün ilk olarak saat 16.00’da Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zenginal, öğrencilere teker teker hediye takdim etti.

 

 ÇERKEZKÖY’E HOŞ GELDİNİZ

 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden ayrılan misafirler, daha sonra Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan’ı ziyaret etti. Alman öğrenciler ve öğretmenleriyle tek tek tokalaşan Bayhan, misafirleri Çerkezköy’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek “Çerkezköy’e hoş geldiniz. Umarım Çerkezköy ve Kızılpınar’dan güzel anılarla ayrılırsınız. Bu projeyi gerçekleştiren öğretmen arkadaşlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 KIZILPINAR’I ÇOK SEVDİLER

 

Ziyarette konuşan Türk öğretmenlerden Süheyla Altaş “Öğrencilerimizden 6’sı Kızılpınar İlköğretim Okulu, 6’sı Kızılpınar Anadolu Lisesi ve diğer 6’sı da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda okuyan öğrencilere misafir olurken öğretmenler olarak ise otelde konakladık. Öğrencilerimiz Kızılpınar’ı çok iyi bulduklarını her seferinde söylüyorlar. Hafta sonunda öğrencilerimiz ile birlikte İstanbul’un tarihi yerlerini gezme fırsatı bulduk. Edirne gezisinin ardından Cuma günü Almanya’ya döneceğiz” dedi.

 

 TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNİ GÖRDÜLER

 

Remseck Am Neckar Belediye Başkanı Sayın Karl-Heinz Schlumberger’in Kızılpınar’a geldiğinde kendilerine ellerinden geldiği kadar samimi ve içten davrandıklarını ifade eden Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz “Almanya’da Türkiye’yi yanlış tanıtan Türkler olduğu gibi Türkiye’de de Almanları yanlış tanıtanlar var. Önceki aylarda Remseck Am Neckar Belediye Başkanı Sayın Karl-Heinz Schlumberger Kızılpınar’a geldiler. Ziyaretlerinde Türk misafirperverliğini gördüler. Bu duyguları da Alman öğrencilerimizin hissettiğini görüyorum” dedi. 

 

 GÜZEL ANILARLA AYRILACAKLAR

 

Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Müdürü Mustafa Türk de proje kapsamında Ekim ayında da Çerkezköy’den öğrencilerin Almanya’ya gideceğini belirterek “Kardeş okul kapsamında Ekim ayında Çerkezköy’den 18 öğrencimiz ve öğretmen arkadaşlarımız Almanya’ya gidecekler” dedi. Alman öğrencilerden Patrick Hagenlocher de Türkiye ziyaretinde arkadaşlarından Türkçe cümleler öğrendiğini ve çok mutlu olduğunu söyleyerek “Gerçekten Türk insanının misafirperverliğinden çok mutlu oldum. Türkiye’de “nasılsın”, “merhaba”, “iyiyim”, “güle güle”, “çok güzel” cümlelerini öğrendik. Arkadaşlarımız ile birlikte Türkiye’den güzel anılarla ayrılacağız” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10