97 bin TL’lik finansmanın anahtarı oldu

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci arasında dün Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü imzalandı. İmzalanan protokolün eğitim göre

Çerkezköy 24.05.2012 22:15:00 0
97 bin TL’lik finansmanın anahtarı oldu
Çerkezköy Haber - Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü ile Kapaklı Belediyesi arasında dün saat 10.30’da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü imzalandı.
PROTOKOL İMZALANDI
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Protokolü’nün imzalanmasıyla 30 kişinin eğitime alınacağını belirten KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay CEBECİ, "Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolü imzaladık. Bu protokol girişimciler için bir fırsattır. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bizimle iş birliği yaparak girişimcilere 97 bin TL’lik finansmanın kapılarını açmış oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Eğitime katılım sağlayıp sertifikalarını alan girişimcilere eğitim sonrasında iş yerlerini açmaları halinde ‘İşletme Kuruluş Desteği’ kapsamında 5 bin TL destek verilecek. Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat ve Ofis Donanım Desteği’ olarak 10 bin TL ve ‘İşletme Gideri Desteği’ olarak aylık bin TL, toplamda 12 bin TL ve genel toplamda da 27 bin TL hibe desteği verilecek” dedi.
70 BİN TL FAİZSİZ KREDİ VERİLECEK
Girişimcilerin ayrıca alacakları makine, teçhizat için sabit yatırım desteği adı altında faizsiz, ilk 2 yıl ödemesiz olmak üzere 70 bin TL teminat mektubu karşılılığında kredi kullanabileceklerini dile getiren Özay CEBECİ, “Yeni girişimci desteği için destekleme oranı yüzde 60’dır. Girişimcinin kadın veya özürlü olması durumunda bu oranın yüzde 10 arttırılarak yüzde 70’e çıkarılmaktadır. Kapaklı Belediyesi bu protokol sonucunda eğitime katılıp sertifika almaya hak kazanan girişimcilere işyerlerini açma konusunda bir anahtar görevi üstlenmiştir” dedi. Söz konusu desteğe başvurmak isteyen adayların düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmaları için 30 Mayıs tarihine kadar Kapaklı Belediyesine başvurmaları gerektiğini söyleyen Özay Cebeci, tüm girişimcileri KOSGEB desteklerinden faydalanmaya davet etti.

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10