Hema maden işçileri sendikalı oldu

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde de fabrikası bulunan Hattat Holdinge bağlı Hema Dış Ticaret A.Ş. ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMIS) arasında imzalanan protokolde Hema Dış Ticaret A.Ş. Am

Çerkezköy 25.05.2012 20:52:00 0
Hema maden işçileri sendikalı oldu

 Çerkezköy Haber - Hattat Holdinge bağlı Hema Dış Ticaret A.Ş. ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMIS) arasındaki görüşmeler olumlu sonuç verdi.

GÖRÜŞMELER SONUÇ VERDİ

Önceki gün İstanbul’da Hattat Holding Genel Merkezinde yapılan görüşmeye GMIS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Genel Merkez yöneticileri ile birlikte Hattat Grubu başkan yardımcıları Halil Beyenal, Şerafettin Yılmaz ve şirket üst düzey yöneticileri katıldı. Protokolün, toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar, çalışanların mağdur olmaması için ücretlerde artış sağlamak amacı ile yapıldığını ve bakanlıktan yetki belgesinin alınmasından sonra resmi olarak toplu iş sözleşmesi görüşmelerine de başlayacaklarını belirten GMIS Genel Başkanı Eyüp Alabaş şunları söyledi: “Hema Dış Ticaret A.Ş.’nin Kandilli işyerinde çalışan yaklaşık 800 arkadaşımızdan sonra Mayıs ayı başında da Amasra işyerinde çalışan yaklaşık 400 arkadaşımızı sendikamıza üye kaydettik. Onlar da artık Genel Maden İş’in yani bizim ailemizin bireyleridir.  Şimdi hem arkadaşlarımız hem sendikamız daha da güçlendi. İnanıyoruz ki bu gelişme işverenimize de kalite, verim, üretim artışı olarak yansıyacaktır. Enerji kaynakları için savaşılan bir dönemde, dünyada önemi artan kömürün, Amasra’daki büyük rezervinin ülke ekonomisine kazandırılması ve bu kaynağın değerlendirilmesi, ülkemize, milletimize ve bölge insanına güç katacaktır.”

“DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTIRKEN İSTİHDAM OLUŞTURMAK AMACINDAYIZ”

Protokolün imzalanmasının ardından konuşan Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Beyenal da protokolün hayırlı olması temennisinde bulunarak “Biz işçi arkadaşlarımızın örgütlü olmasının şirketimize avantaj sağladığını diğer işyerlerimizden biliyoruz. İyi bir ekip çalışması yapacağımıza inanıyoruz. Kandilli’de özellikle Amasra’da daha yapacak çok işimiz var. Ülkemizin kendi doğal kaynaklarını kullanması, herkese güç katacaktır. Biz yeraltı zenginliklerimizi yer üstüne çıkarmak, enerji üretiminde ham madde olarak kullanmak, enerjide dışa bağımlılığımızı bir nebze azaltmak azaltırken, bunun yanında binlerce kişilik istihdam oluşturmak amacındayız” diye konuştu.

Toplantıya Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Eyüp Alabaş, Genel Başkan Yardımcısı Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Eğitim ve Teşkilat Sekreteri Osman Tutkun, Teknik Müdür Nizamettin Tiryaki, Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral, Hattat Holding’e bağlı şirketlerden Hema Dış Ticaret A.Ş. adına Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Beyenal, Enerji Grubu Başkan Yardımcısı Şerafettin Yılmaz, Genel Müdür Yardımcısı S. Selim Şenkal ve Avukat Nejdet Gürsel katıldı.

Haber / Cem BÜLBÜL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10