Romanlar, Avrupa'ya açılacak

Tekirdağ'da Roman vatandaşlar, Tekirdağ Valiliği'nin koordinasyonunda Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'taki 'Dünya Romanlar Festivali'ne katılacak.

Tekirdağ 27.05.2012 18:01:00 0
Romanlar, Avrupa

 Tekirdağ'da Roman vatandaşlar, Tekirdağ Valiliği'nin koordinasyonunda Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'taki "Dünya Romanlar Festivali"ne katılacak.

FESTİVALE KATILACAKLAR

Roman vatandaşlarından oluşan 15 kişilik grup, 27 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'taki "Roman Müzisyenleri ve Evrensel Kültür Nameleri" adı altında "Dünya Romanlar Festivali"nde yer alacak. Prag'ta Türkiye'yi temsil edecek Romanlar, Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteği ve Tekirdağ Valiliği'nin koordinesinde Çek Cumhuriyeti'ne gidecek.

BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Türkiye'de yaşayan Romanların, çeşitli etkinliklerle, ulusal ve uluslararası düzeyde adını duyurabilmeyi hedeflediklerini ifade ederek Tekirdağ'da yaşayan ve dezavantajlı grupta yer alan bazı Roman vatandaşları ile ilgili çeşitli projeler yürüttüklerini söyledi. Romanların müziğe karşı doğuştan yeteneklerinin olduğunu belirten Masatlı, “Tekirdağlı Romanlar'ın ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımının yapılması için birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Tekirdağ Valiliği, İstanbul'da her yıl düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMİTT) Tekirdağ'daki Romanlar'ı katılımcılara tanıttı. Son olarak da Trakya Kalkınma Ajansı tarafından 27 Mayıs-01 Haziran tarihlerinde Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ta düzenlenecek 'Roman Müzisyenleri ve Evrensel Kültür Nameleri' adı altında 'Dünya Romanlar Festivali'ne Tekirdağlı Romanlar da katılacak” dedi.

MÜZİKLE ULUSLAR ARASI DÜZEYDE TANITABİLİRİZ

Romanlar'ın mesleklerini daha iyi icra edebilmeleri için desteklerinin sürdüğünü belirten Masatlı “Müzik enstrümanları eğitim projesi kapsamında, Romanlar'ın müzik eğitimleri dahil, müzik aletlerinin teminine kadar Tekirdağ Valiliği olarak üstlendik. Roman müzisyenlerin bir dernek çatısı altında faaliyette bulunmaları konusunda gerekli çalışmalar yapıldı. Tekirdağ'da Romanlar'a ait müzik derneği bulunuyor. Dernek faaliyetlerinin sürdürülmesi için de yer temini yapıldı. Romanlar'ı müzikle ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtabiliriz” diye konuştu. 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10