MHP’de Kaplan dönemi

Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Kongresi Pazar günü İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Tekirdağ 28.05.2012 21:56:00 0
MHP’de Kaplan dönemi
Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ İl Kongresi Pazar günü İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
MUSTAFA ORDU ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Kongrede divan başkanlığına MHP Iğdır Milletvekili Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel getirilirken, Bozyel’in konuşmasının ardından adaylar tanıtıldı. Son güne kadar 2 adayın olması beklenirken, Enez Kaplan ve Saral Sarıalioğlu’nun yanı sıra listesini seçim kuruluna veren MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa ordu da adaylığını açıkladı. Adaylar arasında ilk konuşmayı MHP Çorlu İlçe Eski Başkanı Saral Sarıalioğlu yaparak göreve geldiklerinde yapacakları projeleri anlattı.
ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
İki dönem merkez ilçe başkanlığı yapan Enes Kaplan da, Tekirdağ için yaptıkları 3 seçimden bu yana 4 bin 500 olan oy miktarını 17 bin 500’e çıkardığını, dersini iyi çalıştığını ve 9 ilçe ile birlikte hareket ederek Tekirdağ’da güzel şeylerin yapılması için herkesi kucaklayacağını söyledi. İl Başkanlığına adaylığını açıklayan MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu da Çerkezköy’deki sıkıntıları anlattıktan sonra “ben adaylıktan çekiliyorum” dedi.
BAŞKANLIĞA KAPLAN SEÇİLDİ
Adayların konuşmalarının ardından oylamaya geçildi. 2 sandıkta oy kullanma işlemi gerçekleştirilirken, seçimde 413 delege oy kullandı. Yapılan seçimde 242 oy alan Enez Kaplan il başkanlığına seçilirken, diğer aday Saral Sarıalioğlu da 162 oy aldı. 7 oy ise geçersiz sayıldı.
GÜVENLİK ŞUBE MÜDÜRÜ YARALANDI
Kongrede parti ile alakası olmadığı iddia edilen bazı kişilerin kendilerinin delege yapılmasının istemesi üzerine partililer ile aralarında tartışma yaşandı. Plastik sandalye ve yumrukların havada uçuştuğu kavgayı salona giren çevik kuvvet polisi ayırmaya çalıştı. Kavga esnasında başına plastik sandalye isabet eden Güvenlik Şube Müdürü Nail Savran başından yaralandı. İlk müdahalesi meslektaşları tarafından yapılan Savran, polis aracı ile hastaneye kaldırıldı. Savran'ın başına dikiş atıldığı öğrenildi.
2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Bir süre kavga eden grubu, kürsüye çıkan Saral Sarialioğlu sakinleştirdi. Grup çevik kuvvet polisi tarafından salon dışına çıkartıldı. Olaylarla ilgili olarak kavgayı çıkardığı iddia edilen 2 kişi gözaltına alınarak Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Yapılan Tekirdağ İl kongresine Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Edirne MHP Eski Milletvekili Cemalettin Uslu, Edirne İl Başkanı Avukat M.Tolga Akalın, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Muharrem Akyüz, Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Muzaffer Doğan, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel ve çok sayıda partili katıldı.
YENİ YÖNETİM
Enez Kaplan başkanlığındaki yeni yönetimde Muzaffer Destereci, Nail Kaleli, Mustafa Aydın, Fahrettin İzgi, Murat Öztürk, Ersin Çakar, Ayhan Yaprak, Zeki Çetin, Özkan Öğütür, Metin Dönmez, Tolga Gürer, Abdullah Canki, Murat Şahintuğ, Şenol Babayiğit, Üzeyir Can, Abdullah Ece, Kemal Aslan, Erol Akata, Osman Güneykaya, Ekrem Üner, Şehrali Görkem, M.Şeref Tufan, Mülayim Çınar, Atakan Tuncel, Ertan Erdoğan, Bayram Umut, Rıfat Ersoy, Ahmet Kesek, Mehmet Ünsüz, Hasan Sertler, Elban Aybars, Sefer Eren, Hüsnü Devlet, Fahrettin Civan, Recep Güleç, Hasan Yılmaz, Timur Elibol, Baki Bektaş, Tamer Özdemir, Doğan Öz, Demir Yıldız, Cevdet Vardar, Necibe Üstün, Nemciye Yavaş, Günsever Güngör, İrfan Karaca, Mehmet Aral, Necdet Ülkücü, Veli Irmak, İbrahim Kaçar, Nevzat Sevinç, Özgür Özcan, İlker Yersiz ve Ömer Kurt yer aldı.
DİSİPLİN KURULU VE ÜST KURUL
Disiplin kurulu asil üyeliğine Seçkin Gülten, Fevzi Dede, Erkan İpteş, Seyfi Kapsız, Ümit Demir, Sedat Günay ve Hicabi Çelik seçilirken; Üst Kurul Asil Üyeliklerine de Enez Kaplan, Sertaç Alkaya, Mustafa Ordu, Hasan Uzun, Hakan Özgül, Naci Bayraktar, Şenol Karabey, Yüksel Doğan, Şinasi Koltuk, Özkan Yücel, İhsan Mert, İrfan Alver, Muzaffer Destereci ve M. Şeref Tufan seçildi.

0282 726 91 91
0282 747 65 10