AMASYALILAR GELENEKSEL PİKNİK ŞÖLENİNDE BİR ARAYA GELDİ

Çerkezköy Haber - Kapaklı Gümüşhacıköy İlçesi ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin 3. geleneksel Pikniği şöleni Pazar günü yoğun bir katılımla Kazak Gölü Piknik Alan?

Çerkezköy 29.05.2012 21:16:00 0
AMASYALILAR GELENEKSEL PİKNİK ŞÖLENİNDE BİR ARAYA GELDİ
Çerkezköy Haber - Kapaklı Gümüşhacıköy İlçesi ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin 3. geleneksel Pikniği şöleni Pazar günü yoğun bir katılımla Kazak Gölü Piknik Alanında gerçekleştirildi. Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Dernek Başkanı Hayati Çakan pikniğe destek veren kuruluşlara ve etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.
“KAPAKLIYI İLÇE YAPMAZSANIZ VAY HALİNİZE”
Dernek Başkanı Hayati Çakan’dan sonra bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediyesi’nin çalışmalarından bahsetti. Kapaklı’nın ilçe yapılmaması halinde sonuçlarına siyasilerin katlanması gerektiğini söyleyen Başkan Mandalı “Kapaklı 1986 yılında belde oldu. O günden bu yana hızla gelişen ve nüfusu 85 bine dayanan bir şehir oldu. Bugün Kapaklı 20 ilden ve 200 ilçeden büyük bir yerleşim birimidir. İlçe olmak için gerekli yerlere müracaatımızı yaptık ve mutlak ilçe olmak istiyoruz. Yeni yasaya göre Kapaklı Çerkezköy’e bağlanıyor. Ancak biz Kapaklı’nın mutlaka ilçe olması taraftarıyız ve olmalıdır diyoruz. Buradan tüm siyasi partilerimize sesleniyorum. Kapaklı’yı ilçe yapmazsanız siz düşünün. Kapaklı gelecekte yani Büyükşehir olduğumuzda belirleyici olacak. Bu nedenle Kapaklı ilçe olmazsa vay halinize. Sonuçlarına katlanırsınız” dedi
CEMEVİNE DESTEK İSTEDİ
Başkan İrfan Mandalı konuşmasının sonunda da Kapaklı Cem Evi’ne gerekli desteğin verilmesini isteyerek “Trakya’da örnek gösterilen Kapaklı’da bir Cem Evi var ancak gelirleri kısıtlı.Bu Cem Evimize de gerekli desteğin sağlanmasını istiyoruz.”dedi.
BİRLİK VE BERABERLİĞİNİZİ SÜRDÜRÜN”
CHP Amasya Milletvekili Ramiz Topal da Başkan Mandalı’dan sonra yaptığı kısa konuşmasında Kapaklı’da ikamet eden Amasyalılara seslendi. Milletvekili Topal, “Amasya Osmanlı’ya şehzadeler yetiştiren önemli bir kentimizdir. Amasya bugüne kadar hiç yatırım almamasına rağmen dimdik ayakta duran bir kenttir. Buna rağmen hiç kusur etmeden çalışmalarımızı özveriyle sürdürüyoruz. Sizin burada çok güzel birliktelik oluşturduğunuzu gördüm. Kültürünüzü ve birlikteliğinizi hiç bozmadan sürdürün. Her zaman birlik ve beraberlik içinde olun. Sizden isteğim Kapaklı’da yerel ve genel seçimlerde CHP Bayrağını dikin” dedi.
“HER ZAMAN SİZLERLE BERABERİZ VE YANINIZDAYIZ”
CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer de Kapaklı’da ikamet eden Amasyalıların yanında olduklarını söyledi. CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer, “Sizlerin yeri benim için çok özel. Her zaman yanımda oldunuz. Seçimlerde benimle birlikte olarak omuz omuza mücadele ettiniz. Bu nedenle sizlerin her zaman yanımda olduğunuzu biliyor ve hissediyorum. Çok önemli sorunlarınız ve sıkıntılarınız var. Bu sorunlar ve sıkıntılar dernek çatısı altında son bulacak. Bizler her zaman yanınızdayız ve sizlerle beraberiz. Sizler dernek çatısı altında gelecek kuşaklara kültürlerin aktarılması için önemli bir görevi de yerine getiriyorsunuz. Amasyalıları burada birlik, beraberlik içinde en güzel şekilde temsil ediyorsunuz. Bu birlikteliğinizi sürdürün” diye konuştu.
“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ CHP’DEDİR”
CHP’nin sanatçı Milletvekili Sebahat Akkiraz da sorunların çözüm adresinin CHP olduğunu söyledi. CHP İstanbul Milletvekili Akkiraz, “Biz CHP Milletvekilleri olarak hepimiz hizmet için yola çıktık. Sizlerin adresi de CHP’dir. 10 yeni Cem evi açılması için teklif verdik. Ama hala açılmadı. Bunun sorumlusu CHP değildir. Bunun sorumlusu AK Parti’dir. Sorunların çözümü CHP’dir. Bizden desteğinizi esirgemeyin. Aydınlık dünyaya CHP ile kavuşacağız. Sizlerden isteğimiz her zaman CHP’ye eksiksiz tam destek vermenizdir” dedi. Akkiraz konuşmasının ardından katılımcılar için kendi eserlerini seslendirerek mini bir konser verdi. 
AÇIK ARTTIRMA YAPILDI
Konuşmaların ardından açık artırma yapıldı. Açık arttırmaya çıkarılan dizüstü bilgisayar için Amasya Milletvekili Ramiz Topal’ın eşi Mine Topal 50 TL vererek açık arttırmayı başlattı. Açık artırma sonucu dizüstü bilgisayar, 1000 TL ile Amasya Gümüş Hacıköy İlçesi Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hasan Topal’ın oldu.
“KÜLTÜRLERİN YAŞATILMASI İÇİN BU TÜR DERNEKLERE İHTİYAÇ VAR”
Açık arttırmanın ardından CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer de bir konuşma yaparak “Kültürlerin yaşatılması için bu tür derneklere ihtiyaç var. Sizlere her zaman desteğimiz sürecek. Sizler oldukça aydınlık Türkiye’yi kimse yıkamaz ve bölemez. Kim ne derse desin hiç kuşkunuz olmasın Cumhuriyeti yaşatacağız. Sizden tek isteğimiz CHP’den desteğinizi eksik etmemenizdir” dedi.
“BU GÜZEL ÜLKEYİ KİMSE BÖLEMEZ”
Programda son konuşmayı CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün yaptı. Amasyalılara seslenen Düzgün “Bu güzel belde Kapaklı’da Gümüşhacıköy İlçesi ve köyleri olarak oluşturmuş olduğunuz dernek çatısı altındaki bu güzel birlik ve beraberliğiniz gerçekten takdir edilecek durum. Sizler hem yaşadığınız bölgenin hem de doğup büyüdüğünüz bölgenin kültürlerini burada çok güzel yaşatıyorsunuz. Bu ülkenin kurucucu olan CHP’nin bir mensubu olarak gurur duyuyorum. Ülkeyi ayrıştırmayacağız ve böldürmeyeceğiz” dedi.
VEKİLLERE VE KATKISI BULUNANLARA PLAKET VERİLDİ
Programın sonunda pikniğe katkı sağlayan ve destek veren kuruluş yöneticileri ile CHP milletvekillerine plaket takdim edildi.
KATILIM YOĞUN OLDU
Etkinliğe CHP Tekirdağ Milletvekili Dr.Candan Yüceer, CHP İstanbul Milletvekilleri Sebahat Akkiraz ve Celal Dinçer, CHP Amaysa Milletvekili Ramiz Topal, CHP Tokat Milletvekili Dr.Orhan Düzgün, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez ve ilçe yönetimi, CHP Kapaklı Belde Başkanı Kenan Seçkin ve belde yönetimi, Kapaklı’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, CHP’li Çerkezköy ve Kapaklı Belediye Meclis üyeleri ile Gümüşhacıköy İlçesi ve Köyleri’nin dernek üyeleri ve kalabalık davetli kitlesi katıldı.
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10