Geleneksel kiraz yarışması için çalışmalar başladı

Bu yıl 48.si yapılacak Geleneksel Tekirdağ Kiraz Festivali çerçevesinde 16 Haziran günü saat 19.00’da Kiraz Yarışması gerçekleştirilecek. 07–15 Haziran tarihlerinde kiraz bahçeleri jüri üyeleri tara

Tekirdağ 2.06.2012 08:47:00 0
Geleneksel kiraz yarışması için çalışmalar başladı
Çerkezköy Haber - Bu yıl 48.si yapılacak Geleneksel Tekirdağ Kiraz Festivali çerçevesinde 16 Haziran günü saat 19.00’da Sahil Anfi Tiyatro’da Kiraz Yarışması yapılacak. Kiraz yarışması derecelendirilmesi kapsamında 07–15 Haziran tarihlerinde kiraz bahçeleri jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek. Üreticilerin 6 Haziran mesai bitimine kadar yarışacakları parselleri ÇKS belgelerini ve Üretici Kayıt Defterlerini beraberlerinde hazır bulundurarak müracaatlarını, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesine yapmaları gerektiği belirtildi.
YARIŞMAYA KATILACAK TÜM ÜRETİCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK
Jüri, ürünün rengi, tadı, gösterişi, hastalık ve zararlı durumuna bakarak puan verecek. Değerlendirmeler 7-8 Haziran’da Naip’te; 11-13 Haziran tarihleri arasında Avşar, Barbaros, Kumbağ, Mermer, Çanaklı ve Işıklar’da, 14-15 Haziran’da da Merkez ve diğer köylerde yapılacak. Tekirdağ Valiliği’nden yapılan açıklamada, yapılacak yarışmada, bahçe yapısı, bakımı, kirazın rengi, tadı, gösterişi, hastalık ve zararlı durumlarına bakılarak puan verileceği belirtilerek “Gezilen bahçelerin, en az 2 dekar bodur ya da en az 3 dekar klasik toplu kapama bahçesi şeklinde olanları değerlendirmeye alınacak. Karışık bahçeler, kiraz harici meyve ağaçları oranının %15’i geçmemesi durumunda yarışmaya katılabilecekler. Bağ içinde, tarla ve yol kenarında olmayan bahçelerin olması göz önünde bulundurulacak. Yarışmaya katılan ve dereceye giren üreticilerimize; Belediye Başkanlığınca 1. olana 5 dekar, 2. olana 4 dekar, 3. olana 3 dekarlık kiraz bahçesi tesisi için gerekli olan fidan ücreti para ödülü verilecek. Yarışmaya katılan bütün üreticiler ayrıca ödüllendirilecek. Ayrıca Trakya Birlik ve Tekirdağ Ziraat Odası Başkanlığınca, dereceye giren üreticilere laboratuarlarında ücretsiz toprak tahlili yapılacak” denildi.
Haber / Bahtiyar ŞENLİK

0282 726 91 91
0282 747 65 10