İmam Hatip Lisesi’nin yapım sözleşmesi imzalandı

Arsası Çerkezköy Belediyesince bağışlanan ve geçtiğimiz aylarda Tekirdağ Valiliği ile protokolü yapılan Çerkezköy İmam Hatip Lisesi için önceki gün de yüklenici firma AK Kardeşler İnşaat

Çerkezköy 2.06.2012 09:14:00 0
İmam Hatip Lisesi’nin yapım sözleşmesi imzalandı
Çerkezköy Haber - Arsası Çerkezköy Belediyesi tarafından bağışlanan ve geçtiğimiz aylarda Tekirdağ Valiliği ile protokolü yapılan Çerkezköy İmam Hatip Lisesi için önceki gün yüklenici firma ile sözleşme imzalandı.
1200 ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRECEK
Çerkezköy Ambardere Mevkii, 1215 Ada, 2 Numaralı parseldeki 12 bin 460 m2 alan üzerinde yapılacak ve 40 derslikli olacak okulda 1200 öğrenci eğitim görecek. Çerkezköy İmam Hatip Lisesi ihale sözleşmesi imza törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Avukat Ziya Osmanoğlu ve Süleyman AK, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Karagöz ile Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇESİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Sorumlusu Tuncay Yeğin, AK Parti İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi İrfan Ak katıldı.
Protokol töreninde konuşan Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Karagöz, derneğin kuruluşundan bu yana çok önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini ifade etti. “Bölgenin en önemli ihtiyacı olan, geleceğimizi de yakından ilgilendiren böyle bir okulu inşa etmenin mutluluğunu yaşıyorum” diyen Karagöz, tüm Çerkezköy ve beldelerinden, sanayicilerden, işadamlarından okul için maddi ve manevi destek beklediklerini kaydetti.
200 YATAKLI YURT DA YAPILACAK
Yaklaşık 6 milyon 500 bin TL'ye mal olması planlanan İmam Hatip Lisesi hakkında bilgilendirmede bulunan Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Demir de, “yapılması gereken bütün çalışmaları tamamladık. Fatih Mahallesi’nde 1215 ada 2 numaralı parselde yapılacak olan 40 derslikli İmam Hatip Lisesi için 4 firmaya davet gönderdik. Bu firmalardan üçü ihalemize teklif gönderdi. Yapılan değerlendirme sonucu 3 milyon 300 bin TL’lik (KDV dâhil değil) teklif ile İmam Hatip yapım işini AK Kardeşler Yapı İnşat firmasına verdik. Önceliğimiz lisenin bir an önce yapılması. Daha sonra buraya 200 yataklı bir öğrenci yurdu da yaptırmayı planlıyoruz” dedi. İmam Hatip Lisesi yapımından Çerkezköy’de yaşayan herkesin sorumlu olduğunu da kaydeden Demir, “Bu okullar ülkenin geleceğidir. Okula hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor” diye konuştu.
5 GÜN İÇİNDE İŞE BAŞLANILACAK
Yapım çalışmalarına sözleşmenin imzalanmasının ardından 5 gün içinde başlanacağını ifade eden Demir, 18 ay içerisinde tüm çalışmaların tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Çalışmaların zamanında tamamlanmaması halinde yüklenici firmanın ihale bedelinin 10 binde 6’sı kadar günlük cezaya maruz kalacağını kaydeden İrfan Demir, çalışmalar esnasında derneğimizin oluşturduğu komisyon da denetimlerde bulunacaktır” güvencesini verdi. Yapılan başarılı çalışmaların yadsınamayacağını söyleyen İrfan Demir, “İhaleyi çok uygun fiyatla verdiğimizi düşünüyoruz. Bu konuda yüklenici firmamız AK Kardeşler İnşaat da fedakârlıkta bulunmuştur. Bizler bir aksilik olmazsa İmam Hatip Lisesi’nin hesaplanan tarihten daha erken sürede yapılacağına inanıyoruz” dedi.  
İŞİN BİR DE MANEVİ BOYUTU VAR
Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’nin ilçe için büyük bir proje olduğunu ifade eden AK Kardeşler İnşaat ortaklarından Süleyman Ak, “İmam Hatip Lisesi fikri ortaya çıktığında kendi adıma çok heyecanlandım. Bugüne dek yapılan tüm projelere ticari gözle bakıyordum. Fakat bu projenin manevi boyutu çok önemlidir. İnşallah Allah bizi utandırmaz ve ilçemize bu İmam Hatip Lisesi’ni kazandırırız” dedi. Lise yeri için Çerkezköy Belediyesi’nin desteklerinin büyük önem taşıdığını söyleyen AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Yazı, proje için maddi manevi destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Projenin 18 aydan daha kısa sürede tamamlanacağına inandığını söyleyen Yazı, “Bizler bu işe sadece birer vesileyiz” dedi.
TELEFONLA BAĞLANDI
Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal da protokol törenine telefonla bağlanarak yapılacak olan İmam Hatip Lisesi’nin Çerkezköy ve tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni etti. Programı dolayısı ile protokole katılamadığını söyleyen Zenginal, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.
MADDİ SIKINTI YAŞANMAZ
Belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’nin yapılacağı alanın belirlendiği ve derneğe bağışlandığını anımsatan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de “meclis üyelerinin her birine yürekten teşekkür ediyorum. Çerkezköy gibi Türkiye’nin her yerinden gelen insanları içinde barındıran bir merkezde İmam Hatip Lisesinin olmaması büyük bir eksiklikti” dedi. Okulun yapımında maddi bir sıkıntı yaşanacağını düşünmediğini söyleyen Ertem, “Okulumuz inşallah 2013–2014 eğitim öğretim dönemine yetişir” temennisinde bulundu.
33 YIL DEVRİ ZAMAN DEMEKTİR
Kendisinin de İmam Hatip Mezunu olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Ertem, “33 sene önce İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldum. 33 yıl demek, devri zaman demektir. 33 sene önce İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan Ali Ertem, bugün Belediye Başkanlığı yaptığı Çerkezköy’de İmam Hatip Lisesi yapılması için öncülük edenlerden biri oldu” dedi ve İmam Hatip Lisesi’nin tüm Çerkezköylülere hayırlı olmasını temenni etti.
İFTİHAR ETTİM
İmam Hatip Lisesi çalışmaları dolayısı ile iftihar ettiğini söyleyen Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil, çalışmanın, Çerkezköy’de çok geç kalınmış bir çalışma olduğunu kaydetti. Bir Çerkezköylü ve bir imam hatip mezunu olarak konuşan Efrahim Yeşil, “Beylikdüzü’nde de yetkilerim çerçevesinde yardım için çalışmalar yürütüyorum. Bazı hayırsever vatandaşlardan söz aldım. Kaldı ki, Çerkezköy’ün potansiyeli bunlara gerek bırakmayacaktır” dedi.
100 AİLE ÇOCUĞUNU İLÇE DIŞINA GÖNDERİYOR
Törende konuşan Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin de İmam Hatip Lisesi’nin Çerkezköy için geç kalınmış bir proje olduğunu kaydetti. Her eğitim döneminde 100’e yakın ailenin çocuklarını imam hatip lisesinde okutabilmek için ilçe dışına göndermek zorunda kaldığını kaydeden Müftü Emin, “Bu lise ile söz konusu durumun da önüne geçilecektir. Diyanet olarak bu işin içindeyiz” dedi. AK Partili Meclis üyesi Ziya Osmanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, ÇESİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Sorumlusu Tuncay Yeğin, AK Parti İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi İrfan Ak da yapılacak olan İmam Hatip Lisesi’nin başta Çerkezköy olmak üzere tüm ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.
? Haber / Ahmet KARDEŞ 

0282 726 91 91
0282 747 65 10