AKBULUT, AVRUPA’DAKİ EKONOMİK KRİZE DİKKAT ÇEKTİ

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Çorlu'ya bağlı Velimeşe Beldesi'nde bulunan Avrupa Serbest Bölge (ASB) brode perde üretimi yapacak olan Amore Design isimli tekstil fabrikasının resmi açılış töre

Tekirdağ 3.06.2012 21:32:00 0
AKBULUT, AVRUPA’DAKİ EKONOMİK KRİZE DİKKAT ÇEKTİ
Çerkezköy Haber – Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Çorlu'ya bağlı Velimeşe Beldesi'nde bulunan Avrupa Serbest Bölge (ASB) brode perde üretimi yapacak olan Amore Design isimli tekstil fabrikasının resmi açılış töreninde konuştu. AK Parti Tekirdağ Milletvekili T. Ziyaeddin Akbulut, ''Geçtiğimiz günlere hükümetimiz çok geniş kapsamlı bir teşvik paketi hazırladı. Özel sektörün önünü açmak, ekonomik büyüme adına çok önemli. 10 yıldır ülkemizde ekonomik ve siyasi manada istikrar var. Hükümet tek başına yönetimi götürebildiği zaman ülkede istikrar oluyor. Bu dünyada da böyle. Çevremize baktığımızda Yunanistan adeta iflasın eşiğinde, Almanya dışında bütün Avrupa ülkeleri ekonomik sıkıntıda. Bizde ise işsizlik % 9 oranında, faizler % 5, enflasyon % 8 - 9'larda. Faizler de enflasyon da düşük seviyelere indi. Türkiye dünyada Çin'den sonra % 8.2'lik büyüme oranıyla en fazla büyüyen ülke oldu. Şimdi ise Türkiye'den geldiği dediğimizde ayağa kalkıyorlar. Bu başarıyı nasıl yakaladığımızı soruyorlar, anlatmamızı istiyorlar. Israrla benden ekonomiyi nasıl düzelttiğimizi, kalkınmayı nasıl başardığımızı anlatmamı istiyorlar. İyi gidiyoruz, nazar değmesin. Bu yatırımlar bunun işareti. Çorlu`ya dünyaca ünlü tanınmış firmalar geliyorlar, yatırım yapıyorlar. Bu bizim gururumuz'' dedi.
12 YIL EĞİTİM ALMADAN KİMSE DİPLOMA ALAMAYACAK
Yaptığı konuşmada eğitimdeki yeniliğe de değinen Akbulut, 1997’den bu yana eğitim sisteminde dayatmacı bir sistemin hâkim olduğunu ifade ederek bu sistemde meslek liselerinin önünün kapandığını belirtti. Akbulut: “Sanayinin ortak sorunu, çırak ve yetişmiş eleman sorunu. 4 + 4 + 4 sistemi ile zorunlu eğitimi 8 yıldan 12 yıla çıkardık. 12 yıl eğitim – öğretim almadan kimse diploma alamayacak. Meslek liselerinin önünü açtık. Bu fabrikalara eleman yetişmesine katkı sağlayacak. 4 yıl ilköğretim okuyacak olan öğrenci ikinci 4 yılda kabiliyetine göre yönlendirilecek üçüncü 4 yılda bu işin tam ihtisasını yapacak. 12 yıl sonra çıkar çıkmaz yetişmiş eleman olarak işe başlayacak. Bu sorunun çözümünü de böylece bulduk. Sanayici az daha dişini sıksın, yetişecek elemanlar gelecek” diye konuştu.
TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
Yapılan açılış töreninde konuşan Amore Design Genel Müdürü Hakkı Kalaycıoğlu ise, 1985 yılında Almanya'da sektörün en eski brode perde üreticilerinden olan Plauener Spitzen und Stickereien firmasını satın alarak işe başladıklarını belirterek, 30 yıllık tecrübelerini Türkiye'nin de ihracatına katkı sağlamak adına Amore Design markasını yarattıklarını kaydetti. Törende ASB Genel Müdürü Zafer Atbakan da kısa bir selamlama konuşması yaptı.
Zonguldak Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'in de katıldığı törende, Amore Desing'a Avrupa Serbest Bölgesi yönetimi tarafından yaptıkları yatırımdan dolayı teşekkür plaketi verildi. Törene Ak Parti Tekirdağ Milletvekili t. Ziyaeddin Akbulut, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, ASB Genel Müdürü Zafer Atbakan, Zonguldak Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel de katıldı.

0282 726 91 91
0282 747 65 10