Mezuniyet coşkusuna yağmur bereketi

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 12. dönem mezunlarını okul bahçesinde gerçekleştirilen törenle uğurlarken, yağan yağmur öğrencilerin ve velilerin mutluluğuna engel olamadı. Törende ko

Çerkezköy 8.06.2012 09:47:00 0
Mezuniyet coşkusuna yağmur bereketi
Çerkezköy Haber - Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde ‘Hacı Amcasız’ ikinci mezuniyet töreni düzenlendi. Önceki gün düzenlenen program saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
HACI AMCAYI UNUTMADILAR
Mezuniyet Töreni’nden önce bir konser vermesi planlanan İstanbul Kent Orkestrası yağmur nedeniyle konserini iptal etmek zorunda kaldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Okul Müdürü İsmail Sayar yaptı. Konuşmasına başlarken, iki yıl önce kaybettikleri rahmetli Hacı Fahri Zümbül’ü unutmadıklarını ve onu her zaman şükranla andıklarını dile getiren Sayar, “Dualarımız her zaman onunla. Kendisini çok özlüyoruz. Mekânı cennet olsun” dedi.
“İLK KEZ ANADOLU LİSESİNDEN ÇIKIYOR”
Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin dört yıldır önemli başarılara imza attığını ifade eden Sayar “Commenius ve Erasmus projelerinde okulumuz çok başarılı oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım bu başarıların devamı gelir. Okulumuz öğrencilerinden Fevzi Mehmet Kuyumcu TUBİTAK Kimya Olimpiyatları’na katılma hakkı kazanmıştır. Türkiye’de ilk defa bir Anadolu Lisesi öğrencisi bu olimpiyatlara katılma hakkı kazandı. Daha önce Fen Lisesi öğrencileri ya da özel okulların öğrencileri bu olimpiyatlara katılırdı. Kendisini tebrik ediyor, emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” dedi.
Okullarında başarılı öğrenciler yetiştiren velileri ve öğretmenleri tebrik eden Sayar “Böyle evlatlar yetiştirdiğiniz için tüm velileri tebrik ediyorum. Onları çok seviyoruz. Kapımız her zaman açıktır. Çok iyi bir eğitim kadromuz bulunuyor. Velilerimize çocuklarını bizim okulumuza göndermeleri konusunda çağrıda bulunuyorum. Hedeflerimiz elde edeceğimiz başarılar ile birlikte Çerkezköy’ün adını tüm Türkiye’ye ve dünyaya duyurmaktır” diye konuştu.
KATKIDA BULUNANLARA PLAKET TAKDİM EDİLDİ
Sayar’ın konuşmasının ardından okula katkıda bulunan Sebahattin Öz’e, Salih Sivri’ye , Doğan Küçükkısa’ya, Cengiz Memiş’e, Çetin Saygın’a, Selahaddin Güner’e, Murat Sağlam’a, Orhan Kocabey’e, Adnan Er’e, Ömer Karadeniz’e, Abdulgani Yüce’ye, Ersan Ayyıldız’a, Şazender Aktürk’e, Mehmet Başaran’a, Süleyman Kozuva’ya, Mustafa Kozuva’ya ve Tuncay Yegin’e plaket takdim edildi.
DERECEYE GİRENLER AÇIKLANDI
Plaket töreninin ardından Okul Aile Birliği Başkanı Aynur Öztürk günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaparken mezun olan öğrencilere gelecek yıllarda başarılar temennisinde bulundu. Programın ilerleyen saatlerinde Okul Müdür Yardımcısı İsa Çetin tarafından dereceye giren öğrenciler açıklandı. 12 Fen-C şubesinden Burçin Atlı 92,12 puanla okul 1.’si olurken, 12-Dil şubesinden Aynur Yüksel 90,57 puanla okul ikincisi, 12 Fen-B şubesinden Çiğdem İnal da 89,59 puanla okul üçüncüsü oldu. Öğrencilere ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal ve İlçe Müftüsü Mahmut Emin verdi.
ÇERKEZKÖY BU OKULLA GURUR DUYUYOR
Ödül törenin ardından bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, bu güzel tabloyu her zaman görmeye alıştığını ifade ederek “Bu tablodan son derece memnuniyet duyuyorum. Çerkezköy’ün iftihar okulu olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin tablosunu görmeye alıştık. Başta veliler olmak üzere emeği geçen okul idaresini, öğretmenleri tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.
İLK İKİ BİNE GİRENE LAPTOP SÖZÜ
Çerkezköy’deki tüm okulların önemli olduğunu ancak Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nin yerinin farklı olduğunu söyleyen Ertem “Geçtiğimiz yıllarda üniversite sınavında Türkiye sıralamasında ilk bine girenlere dizüstü bilgisayarı veriyorduk. Geçtiğimiz yıl bunu ilk 1500’e girenlere gerçekleştirmiştik. Bu yıl ise üniversite sınavında ilk iki bine giren öğrencileri dizüstü bilgisayarla ödüllendireceğiz. Her yıl kız öğrencileri görüyoruz. Gelecek yıllarda da erkek öğrencilerimiz bir derecelerde görmek istiyorum” dedi. Ertem ilk üçe giren öğrencilere çeyrek altın taktı.
YAĞMUR RAHMET OLARAK NİTELENDİRİLDİ
Programın ilerleyen bölümlerinde tek tek sahneye çıkan 210 öğrencinin diploma törenine geçildi. Her şubenin tek tek çağrılan öğrenciler sınıfları adına seçtikleri iki öğrenci sınıfları adına duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. Her şubenin öğretmeni kendi sınıflarındaki öğrencileri tebrik ederek temsili diplomalarını dağıttı. Programın sonuna doğru iki sınıfın kalması ile birlikte yoğun yağış başladı. Öğretmenlerinden diplomalarını alan öğrenciler yağmur altında keplerini havaya atarak mezun olmanın heyecanını yaşarken, halk arasında rahmet olarak nitelendirilen yağmurda bu anı ölümsüzleştiren veliler de çocuklarının heyecan ve mutluluğuna ortak oldu.
KATILIM YOĞUNDU
Mezuniyet törenine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Alaettin Demirbağ, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Dönmez, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, AK Parti Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Haber / Faik Onur KAYA

0282 726 91 91
0282 747 65 10