Vali Kemelek, depremin merkez üssünde incelemelerde bulundu

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, 5.1'lik depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Depremin merkez üssü Marmara Ereğlisi ilçesinde incelemelerde bulunan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, deprem nedeniyle şuana kadar herhangi

Tekirdağ 8.06.2012 22:39:00 0
Vali Kemelek, depremin merkez üssünde incelemelerde bulundu

 Çerkezköy Haber - Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçe merkezinin 14 kilometre güneyinde Marmara Denizi açıklarında, saat 23.54'te, 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Tekirdağ il merkezi ve 8 ilçesinde de hissedildi. 5 saniye süren deprem nedeniyle Tekirdağlılar sokaklara döküldü.

 

İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Depremin merkez üssünün Marmara Ereğlisi ilçesi açıkları olduğunu söyleyen Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, "Olaydan sonra ilçeye hareket ettim. Bize intikal eden bilgilere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı. Binalarda çatlak olup olmadığını bilmiyoruz. İlçede incelemelerimiz devam ediyor" dedi.

 

Deprem sonrası 10 kişinin depreme bağlı korku ve panik tanısıyla Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne müracaat ettiğini ve gereken tedavilerinin yapıldığını belirten Kemelek “Ayrıca Tuğla fabrikasında işçi olarak çalışan 1 vatandaşımız  depremden kaçarken ayağını demire kestirmesi sonucu yaralanmış olup, Tekirdağ Devlet Hastanesinde tedavisi yapılarak taburcu edilmiştir” dedi.


0282 726 91 91
0282 747 65 10