Başbakan Erdoğan’a eğitim sıkıntılarını sordu

Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunarak Çorlu’ya kütüphane ve fen lisesi açÄ?

Bölgede Gündem 14.06.2012 00:14:00 0
Başbakan Erdoğan’a eğitim sıkıntılarını sordu

Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunarak Çorlu’ya kütüphane ve fen lisesi açılıp açılmayacağı sordu.

 

EĞİTİME ULAŞMADA SIKINTI YAŞANIYOR

 

Trakya’nın merkezinde, güçlü ulaşım bağlantıları, önemli sanayisi, iş olanakları ve stratejik önemi ve 264 bin 567 ilçe nüfusu ile Tekirdağ'ın ve Türkiye'nin en büyük ve en gelişmiş ilçesi Çorlu’da ilçe nüfusunun giderek artması sonucu ortaya büyük sorunlar çıktığını ve bu sorunlara acil çözümler beklendiğini ifade eden CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü “Bu sorunların başında da eğitime ulaşmada yaşanan sıkıntılardır. Türkiye genelinde okuma-yazma oranlarının en fazla olduğu şehirlerden biri olan Çorlu ilçemizle ilgili yapılan son istatistiklere göre; 15+ yaş okuryazarlık oranı yüzde 97.11, okuryazar kadın oranı yüzde 95.19. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 26,01. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 35,24. İlköğretim 8. Sınıfa erişme oranı 85, 75” dedi.   

 

FAKÜLTELER ÇOĞALTILACAK MI?

 

Okuma-yazma oranının bu derece yüksek olduğu ve Türkiye genelinde birçok ilden daha büyük nüfusa sahip Çorlu’ya bir kütüphane yapılıp yapılmayacağını soran Köprülü, ayrıca şu soruları da yöneltti: “Çorlu’da bulunan üniversitede fakültelerin çoğaltılması yönünde bir çalışmanız olacak mıdır? Tekirdağ Fen Lisesi’ne giden öğrencilerin yaklaşık yüzde 60’ı Çorlu ve Çerkezköy’den gitmektedir. Bu nedenle, Çorlu’ya bir fen lisesine ihtiyaç olması sebebiyle bu yönde bir çalışmanız olacak mıdır?”

 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10