Yaza Merhaba etkinliğinde gönüllerince eğlendiler

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından ilki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Yaza Merhaba Partisinin ikincisi önceki akşam düzenlendi. Dernek önünde düzenlenen etkinlikte, 13 dernek üyesi

Çerkezköy 14.06.2012 23:03:00 0
Yaza Merhaba etkinliğinde gönüllerince eğlendiler
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından önceki akşam saat 21.00’da dernek binası önünde Yaza Merhaba etkinliği düzenlendi.
SOSYAL AKTİVİTELERİMİZ DE OLACAK
Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Hepimiz yoğun bir dönem geçirdik. Yazın başlamasıyla beraber sosyal aktivitelerimiz de olacak. Önümüzdeki her hafta sonu 30–40 kişiyi Tekirdağ Kumbağ’a göndermeyi planlıyoruz. Orada bizim için yerler ayrılmış. Organizasyonu dernek düzenleyecek. Bu sadece birkaç haftayla sınırlı kalmayacak yaz aylarının sonuna kadar yapmayı düşünüyoruz” dedi.
‘6 KATLI BİR DERNEK VE YAŞAM EVİMİZ OLACAK’
Bu dernek yerine 6 katlı Sakatlar Derneği Eğitim Öğretim ve Yaşam Evi yapılacağını söyleyen Çetinkaya, “Binanın yapım ihalesi 26 Haziran’da yapılacak. Yeni dernek ve yaşam evimiz her ihtiyaca cevap verebilecek kapasitede olacak. Sizden isteğim yapılacak olan inşaatın her aşamasında takipçi olmanızdır. Faaliyete geçtikten sonra daha geniş daha rahat olacağız” diye konuştu.
TEMSİLİ DİPLOMA VERİLDİ
Çetinkaya’nın konuşmasının ardından engellilerden oluşan halk oyunları ekibi Folklor Öğretmeni Zeynep Kumet’in önderliğinde sundukları gösteri ile beğeni topladı. İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan etkinlikte, temsili diploma töreni de düzenlendi. Tiyatro ve halk oyunları dallarında faaliyet gösteren 13 engelli, Namık Kemal Üniversitesi’nin gönderdiği kep ve cüppeleri giyerken, 13 engelliye gösterdikleri performanstan dolayı temsili diploma ve başarı belgesi verildi. Diploma töreninin ardından katılımcılar, müzik eşliğinde ilerleyen saatlere kadar gönüllerince eğlendi. Etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, CHP İlçe Başkan Yardımcılarından İbrahim Aygül, Erdoğan Fıçıcı, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Efes Aslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haber / Bahtiyar ŞENLİK


0282 726 91 91
0282 747 65 10