Tutuklu milletvekillerine imzalı destek

Çerkezköy Belediye Meydanı’nda toplanan CHP’liler, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan CHP milletvekilleri Prof.Dr.Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın serbest bırakılması için imza kampanyası

Çerkezköy 18.06.2012 00:26:00 0
Tutuklu milletvekillerine imzalı destek

Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı üyeleri, tutuklu milletvekillerine destek olmak amacıyla önceki gün saat 17.00’da Çerkezköy Belediyesi önünde stant açarak basın açıklaması yaptılar.

 

ADALET İSTİYORUZ”

 

Belediye meydanında toplanan CHP Başkan Yardımcıları Necdet Ertürk, İbrahim Aygül, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, CHP Gençlik Kolları Başkanı Salih Uğur Alver, İlçe Yönetim Kurulu, Kadın Kolları üyeleri, Gençlik Kolları üyeleri ve partililer adına açıklama yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Necdet Ertürk , ‘1 yıl geçmesine rağmen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın yanı sıra MHP’li ve BDP’li vekillerin tutukluluk halleri devam ediyor. Bu durum Cumhuriyetimizin demokratik ve hukuk devleti niteliklerine darbedir. Bu bir demokrasi ayıbıdır. Her gün ileri demokrasiden, halkın oyundan bahsedenler işine gelmeyince halkın oyunu hiçe sayanların demokrasi anlayışını kınıyoruz. Kendi yandaşlarının menfaatleri için bir gecede yasa çıkaranlar parlamentodaki siyasilerin anlaşmasına rağmen yasa çıkarmayarak halkın oylarına ihanet etmişlerdir. CHP’liler olarak 12-19 Haziran arasındaki haftayı ‘Milli İradeye Özgürlük Haftası’ olarak çeşitli etkinliklerle halka anlatmayı amaçlıyoruz” dedi. 

 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR

 

CHP’lilerin kamuoyunun dikkatini tutuklu milletvekillerine çekmek amacıyla başlattığı imza kampanyasına vatandaşlar da ilgi gösterdi.

 

Haber / Turan ŞENLİK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10