Koca Yusuf'un adı Cengo olacak

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu'da yüksek katlı binalarda meydana gelebilecek olası durumlarda müdahale edilme olanağı sağlayacak olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Koca Yusuf adıyla va

Çorlu 19.06.2012 21:13:00 0
Koca Yusuf

 Çerkezköy Haber - Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Çorlu'nun Koca Yusuf'una Çorlu'ya mal olmuş bir isim olan Cengo adının verileceğini söyledi.

KOCA YUSUF’UN BENZERİ OLACAK

Sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının temsilcileri ile yaptığı toplantıda Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünde kullanılmak üzere yen bir itfaiye aracı satın aldıklarını söyledi. Kısa süre içerisinde aracın teslim edilmesini beklediklerini kaydeden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, aracın Koca Yusuf olarak bilinen itfaiye aracının bir benzeri olacağını ifade etti. 

ARACA CENGO’NUN RESİMLERİ YAPIŞTIRILACAK

Koca Yusuf'a karşın Çorlu Belediyesince alınacak araca Çorlu ile ismi özdeşleşen Cengo adının verileceğini kaydeden Başkan Baysan: "Cengo Çorlu'ya malolmuş, kendi halinde, çocukları çok seven birisiydi. Eski tip arabaların jantını parmağını sokunca koparacak kadar güçlüydü. Kendi halinde, kimseye zararı yoktu, çocukları çok severdi, çocuklar da onu severdi. Arabanın kuvvetini göstermek için Cengo adını vereceğimiz arabaya Cengo'nun resimlerini de yapıştıracağız" dedi.

BİR İSTANBUL’DA BİR DE ÇORLU’DA OLACAK

Cengo adı verilecek olan itfaiye aracının Trakya bölgesinde başka hiçbir belediyede bulunmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Baysan: "Sadece Trakya değil, Türkiye genelinde de sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesinde bulunuyor. Biz de alınca İstanbul'dan sonra Çorlu'da olacak" şeklinde konuştu.

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10