Başkandan yangın uyarısı

Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, hava sıcaklığı ile birlikte artan anız ve ot yangınlarına karşı çiftçileri ve vatandaşları uyardı.

Malkara 19.06.2012 21:22:00 0
Başkandan yangın uyarısı

 Çerkezköy Haber - Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, hava sıcaklığı ile birlikte artan anız ve ot yangınlarına karşı çiftçileri ve vatandaşları uyardı.  DİKKATLİ OLMALARINI İSTEDİ

Havaların ısınmasıyla birlikte anız ve ot yangını meydana geldiğini ve zamanında müdahale edildiğini belirten Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, anız yangınlarını çevre katliamı olarak değerlendirerek “Anız yangınları toprak verimliliğini düşürüyor. Çiftçilerimiz tarafından bazı yararlar umularak, özellikle toprak işlemeyi kolaylaştırma, böcek ve diğer zararlıları yok edip, bitki hastalıklarını önleme, toprak verimini artırma gerekçeleri ile hasat sonunda tarlada kalan ürün artıklarının, yani anızların yakıldığı bilinmektedir. Oysa toprağın en önemli kısmını bitki artıklarının çürümesi sonucu meydana gelen organik maddeler teşkil etmektedir. Ormanlara yakın tarım alanlarında yakılan anız ateşinin rüzgârın etkisi ile ormanlık alanlara ulaşarak yangınlara da sebep olabilir. Can ve mal kaybı yaşamamak için Belediye olarak, vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmalarını istiyoruz" dedi.

ANIZ YAKMAK YASAK

Anız yakmanın yasak olduğunu ve yakanlara idari para cezası uygulandığını vurgulayan Kaya, vatandaşların bu konularda daha bilinçli ve duyarlı davranmasını istedi. 

 

HABER MERKEZİ                                                                                

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10