Çorlu TSO Almanya’da fuara katıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Almanya Fuar Heyeti, 12-15 Haziran tarihleri arasında; Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Avrupa'nın en önemli elektrik enerji fuarı olan Power-Gen Europe 2012 Fuarı’na katıld

Çorlu 19.06.2012 21:27:00 0
Çorlu TSO Almanya’da fuara katıldı

 Çerkezköy Haber - Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Almanya Fuar Heyeti, 12-15 Haziran  tarihleri arasında; Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Avrupa'nın en önemli elektrik enerji fuarı olan Power-Gen Europe 2012 Fuarı’na katıldı.

 

Elektrik ve enerji üretim sistemlerinin; ekonomik, temiz ve güvenilebilir olabilmesi için çözümlerin arandığı Avrupa’nın en önemli elektrik enerji fuarlarından biri olarak kabul edilen Power-Gen Europe 2012 fuarına katılan Çorlu TSO heyeti, Avrupa ve uluslararası enerji sanayisinde büyük firmaların katılımıyla gerçekleşen fuarda; firmaları yerlerinde birebir ziyaret ederek; yapılan ikili görüşmeler kapsamında Almanya pazarında sektörel bazdaki gelişmeler hakkında bilgiler aldı.

 

ALMANYA, TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ PARTNERLERİNDEN BİRİ

 

Fuar için Almanyaya giden heyet, Düsseldorf Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Serhan Alpaslan’ı da ziyaret etti. Almanya’nın, siyasi, ekonomik ve kültürel açılardan Türkiye’nin en önemli partnerlerinden biri olduğunu belirten Alpaslan “Yılda 12 Milyar Euro’luk ticaret hacmiyle, Almanya Türkiye’nin  bir numaralı ticaret ortağı olup, 4.2 milyar Euro’luk dış yatırımıyla Türkiye’deki  yabancı sermaye sıralamasında üçüncü sırada yer almaktadır. Bunun yanı sıra üç milyonu aşkın Alman turist Türkiye’yi ziyaret etmektedir. Mali ve teknik işbirliği konularında da Almanya Türkiye’nin bir numaralı partneri konumundadır. Almanya’da yaşayan 5 milyon dolayındaki Türk; Türk-Alman ikili münasebetlerini diğer ülkelerle ilişkilerimizde eşine rastlanmayacak ölçüde özel bir konuma getirmiştir” dedi.

 

ALMAN YATIRIMCILAR TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLMESİNİ ARZULUYORUZ

 

Türkiye’nin en büyük üretim merkezlerinden biri olan Çorlu’nun artan nüfusu, üretim hacmi, jeopolitik konumuyla Türkiye’nin yatırım bölgesi haline geldiğini söyleyen Çorlu TSO Meclis Başkanı İhsan Erik ise, bölgelerinin Alman yatırımcılar tarafından da değerlendirilmesini arzu ettiklerini ve gelişen dünyamızda ülkelerin ekonomik gelişimlerini sağlayacak ticari adımların atılmasının hızlandırılması gerektiğini söyledi. Çorlu TSO Meclis Başkanı İhsan Erik ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf  Başkonsolosluğu  Ticaret Ateşesi Serhan Alpaslan’a hatıra tabağı takdim etti.

 

ÜLKELER ARASINDAKİ ZİYARETLER İLİŞKİLERİ DE GELİŞTİRECEK

 

ÇTSO heyeti Türk- Alman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr von Leoprechting ile de biraraya geldi. Türk- Alman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Dr. Rainhardt Freiherr von Leoprechting;  Almanya  ekonomisi, girişimcilerin olanakları ve iki  ülke arasındaki yatırım fırsatları hakkında bilgiler vererek, Çorlu TSO Fuar Heyeti’nin ülkelerini ve bölgelerini ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülkeler  arasındaki karşılıklı ziyaretlerin sıklaştırılması işadamlarımız arasındaki ilişkileri daha da geliştirerek ekonomik ve ticari açıdan işadamlarımıza katmadeğer yaratacağını söyleyen Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu da odanın çalışmaları ve bölgeleri hakkında bilgiler verdi. Ziyaretin sonunda Çorlu TSO Meclis Başkanı İhsan Erik ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu Türk- Alman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Rainhardt Freiherr von Leoprechting’e günün anısına tabak takdim etti.

 

HABER MERKEZİ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10