Ertem çalışmaları yerinde inceledi

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, ilçenin muhtelif yerlerinde yapılmakta olan yol, kaldırım, park ve köprü çalışmalarını yerinde inceledi.

Çerkezköy 20.06.2012 22:35:00 0
Ertem çalışmaları yerinde inceledi

Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Harita Mühendisi Ersan Bahtiyar ve İnşaat Mühendisi Yunus Yılmaz, çalışmalar hakkında Başkan Ali Ertem’e bilgi verdi. 

 

35 METRE GENİŞLİĞİNDE DUBLE YOL

 

İlk olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Pınarça Köyü arasında yapılmakta olan yol çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, “Cezaevi Kavşağı’ndan KİPA Alışveriş Merkezi hizasında oluşan Kavşak arasındaki duble yol 10’ar metreden 20 metre genişliğindedir. Çift taraflı yapılan kaldırımların genişlikleri ise 5’er metreden 10 metre, refüj genişliği de 5 metredir. Kaldırımlarla birlikte söz konusu yolun toplam genişliği 35 metre oldu” dedi. Kaldırım yapım çalışmalarının da yol yapım çalışmaları dahilinde olduğunu anımsatan Ertem, “KİPA Kavşağı ile Emniyet Kavşağı arasındaki yol ise 7’şer metreden 14 metre, kaldırımlar 2’şer metreden 4 metre ve refüj de 2 metre genişliğinde yapılacak. KİPA Kavşağı ile KİPA Alışveriş Merkezi arasında ise 10 metre genişliğinde tek şeritli yol ve yolun iki yanına 2’şer metreden toplam 4 metre genişliğinde de kaldırım yapılacak” diye konuştu. Ertem söz konusu bölgedeki yol çalışmalarının Ağustos ayı ortalarında tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti.

 

İSTİNAT DUVARLARI TAMAMLANDI

 

Bağlık Mahallesi Otoban Köprüsü’nde yapılan çalışmaları da yerinde inceleyen Ertem, köprüde istinat duvarı, yol ve korkuluk çalışmaları yapılmakta olduğunu kaydetti. İstinat duvarı çalışmalarının tamamlandığını belirten Ertem, “Köprünün 3 tarafına istinat duvarı yapıldı. 1.’si 52 metre uzunluğunda. Yüksekliği ise 1,10 metre ile 7,80 metre arasında değişiyor. 2.’si 48 metre uzunluğunda ve yüksekliği de 1,20-5,60 metre arasında değişiyor. 3. istinat duvarının uzunluğu ise 40 metre iken, yüksekliği 1,20 ile 5,60 arasında değişiyor” dedi. Bölgede yapılacak olan asfaltlama çalışmalarının otoban köprüsüne kadar geleceğini söyleyen Ertem, “Köprünün kaldırımları ve korkulukları da en kısa zamanda tamamlanacak ve refüj çalışmaları da gerçekleştirilecek” diye konuştu.

 

BAĞLIK’A, FEVZİPAŞA MODELİ

 

Bağlık Mahallesi’nde 2011 yılı içinde yapılan bütün beton yollarda toplam 30 bin metrekarelik kaldırım çalışması gerçekleştirildiğini söyleyen Ertem, buradaki kaldırım yapım çalışmalarının da yılsonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti. Bölgede ayrıca, 2011’de Fevzipaşa Mahallesi’nde 16 yaş altı çocuklar için yapılan Spor Kompleksi projesinin aynısının yapılacağını belirten Ertem, “Spor kompleksinde iki langırt, bir masa tenisi, bir air hokey, halı saha, voleybol sahası, basketbol sahası, çocuk parkı ve 10 adet dörder kişilik çiçekli oturma bankı bulunacak. Küçük çocukların çocuk parkında oyun oynarken incinmemeleri için zemin kauçuk kaplamadan yapılacak” dedi. Spor Kompleksi’nin ihale aşamasında olduğunu söyleyen Ertem, “15 gün içinde ihale çalışmaları tamamlanır” dedi ve çalışmaların Temmuz’da başlamasının ve yapımın da Eylül sonu tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

 

KÖPRÜNÜN AYNISI FATİH MAHALLESİNE DE YAPILACAK

 

Bağlık Mahallesi Kartal Sokak’ta yapılan Araç Yaya Köprüsü çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Ertem, “Köprü 10 metre genişliğinde, 7 metre yüksekliğinde ve 20 metre uzunluğunda olacak. Çalışmalar kapsamında talveg betonu ve temeller atıldı. İki ayağın yapımı tamamlandı. Bundan sonraki süreçte ayaklar üzerine prefabrik kirişler oturtulacak. Köprüde 1,5 metre genişliğinde kaldırımlar bulunacak. Yol genişliği ise 7 metre olacak” dedi ve çalışmaların 26 Temmuz’da tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Ertem Kartal Sokak’ta yapılmakta olan köprünün aynısının Fatih Mahallesi Tamer Sokak’ta Fatih Camii yanına da yapılacağını ifade etti.

 

32 BİN 600 METREKARE KALDIRIM YAPILACAK

 

2011 yılında Fatih Mahallesi’nde yapılan beton yollara toplam 32 bin 600 metrekare kaldırım yapılacağını söyleyen Ali Ertem, çalışmaların 5 bin metrekarelik kısmının tamamlandığını belirterek, “Buradaki yeşil alan içine park yapılacak” diye konuştu.   

 

AÇILIŞ 2 TEMMUZ’DA

 

İstasyon Mahallesi’nde yapılan yeni Hayvan Barınağı çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Başkan Ertem, “Şuanda barınakta temizlik çalışmaları yapılmakta. Ayrıca hayvanların gezinti alanının üstünü de tente ile kapatacağız” dedi ve alana 20-25 adet ahşap köpek kulübesi konulmasını istedi. Ertem yeni Hayvan Barınağı’nın açılışının 2 Temmuz’da yapılacağını söyledi.

 

1 MİLYON 95 BİN TL HESABA YATIRILDI

 

İstasyon Mahallesi’nde yürütülen 23 bin metrekarelik kaldırım yapım çalışmalarının da devam ettiğini ve Aralık ayı başında tamamlanmasının hedeflendiğini söyleyen Başkan Ertem, yapılmakta olan Hacı Fahri Zümbül Anaokulu çalışmalarını da yerinde inceledi. Projenin 1 milyon 395 bin TL ile İl Özel İdaresi tarafından ASCEM İnşaat’a ihale edildiğini söyleyen Ertem, “Bu bedelin 495 bin TL’lik kısmını İl Özel İdare üstlendi. Biz de belediye olarak protokol kapsamında 900 bin TL’lik kısmı üstlendik. İl Özel İdare kendi payına düşen kısmı yüklenici firmanın hesabına yatırdı. Biz de payımıza düşen tutarın 600 bin TL’lik kısmını yüklenici firmanın hesabına yatırdık. Önümüzdeki günlerde kalan 300 bin TL’yi de yatıracağız” dedi.

 

2 BİN 700 METREKARELİK ANAOKULU

 

Okulun 160 öğrenci kapasiteli olacağını söyleyen Ali Ertem, “2 katlı yapılmakta olan okulun bodrum katında da çeşitli amaçlarda kullanılmak üzere alanlar oluşturuldu. Toplam 2 bin 700 metrekare alana sahip olacak olan okul 2012-2013 eğitim-öğretim yılına yetiştirilecek” dedi. Ertem, burada Anaokulu çalışmalarını yapan işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Söz konusu Anaokulu’nun Hacı Fahri Zümbül’ün vasiyeti olduğunu anımsatan Ertem, “Biz bu okulu belediye olarak tek başımıza da yapabilirdik. Adı da Çerkezköy Anaokulu olurdu. Fakat Hacı Fahri amcamıza olan vefa borcumuzu bu şekilde yerine getirmek ve okula onun adını vermek istedik” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10