Kıvılcımlar yangına neden oldu

Şarköy’de tandırdan çıkan kıvılcımlar rüzgarın etkisi ile etrafa yayılarak bir ahırın kül olmasına sebep oldu.

Şarköy 21.06.2012 22:24:00 0
Kıvılcımlar yangına neden oldu

 Çerkezköy Haber - Şarköy’e bağlı Güzelköy'de, topraktan yapılmış tandır fırınında ekmek pişirilirken çıkan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle çevreye yayılarak tehlike oluşturdu.

KENDİLERİ SÖNDÜRMEYE ÇALIŞTILAR

Edinilen bilgiye göre; toprak fırınından çıkan ateş kıvılcımları, şiddetli rüzgar nedeniyle, fırının hemen yakınındaki samanları tutuşturdu. Fırının yanından küçükbaş hayvanların bulunduğu hayvan damına sıçrayan yangını, kendi imkanları ile söndürmeye çalışan ev sahiplerine köylüler yardımcı olmaya çalıştı. Yangının söndürülmesinde güçlük çekilmesi üzerine, olay yerine gelen Şarköy Belediyesi, Mürefte ve Hoşköy belde belediyelerine ait itfaiye araçları yangını kontrol altına alarak söndürdü.

İTFAİYEYİ ARAMAK ZORUNDA KALDIK

Bahçelerindeki toprak fırındaki ateşten çıkan kıvılcımlardan yangın çıktığını belirten Hasan Erten "Ekmek yapmaya çalışıyorduk. Bir anda kıvılcımlar samanlara sıçrayarak yangın çıkmasına neden oldu. Damdaki küçükbaş hayvanlarımızı dışarı çıkardık. Komşularımızın yardımına rağmen rüzgarın etkisiyle yangın büyümeye başladı, itfaiyeyi aramak zorunda kaldık" dedi.

BİN 100 TL’LİK MADDİ HASAR

Şarköy İtfaiye sorumlusu Ferdi Türker, birkaç gündür bölgede hava sıcaklıklarıyla birlikte, rüzgarın da şiddetli olduğunu belirterek, "Buradan tüm vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Lütfen, orman kenarlarında sönmemiş ateş bırakmayın, sönmemiş sigara atmayın, cam kırıkları bırakmayın. Bu havadaki sıcaklık ve rüzgar her zaman küçük bir ateşin büyümesine neden olabilir" dedi. Güzelköy'de meydana gelen yangında her hangi bir can olmazken, hayvanların bulunduğu damda yaklaşık bin 100 TL civarında bir maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10