Atatürk Posterlerinin neden çöpe atıldığını sordu

CHP Edirne Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Recep Gürkan, Fethiye İmam Hatip Lisesi karşısındaki çöplükte bulunan Atatürk posterlerine ilişkin Milli Eğitim BakanÄ?

Bölgede Gündem 21.06.2012 22:30:00 0
Atatürk Posterlerinin neden çöpe atıldığını sordu
Çerkezköy Haber - CHP Edirne Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Recep Gürkan, Fethiye İmam Hatip Lisesi karşısındaki çöplükte bulunan Atatürk posterlerine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanıtlaması için 8 soruluk soru önergesini TBMM'ye sundu.
BAKAN DİNÇER’E SORDU
Muğla'nın Fethiye İlçesi'ndeki Fethiye İmam Hatip Lisesi'nin karşısındaki çöplüğe Atatürk'ün posterlerinin atıldığını hatırlatan Gürkan, soru önergesinde Fethiye İmam Hatip Lisesi deposunda bulunan ve lise deposunun temizlenmesi ardından Türkiye'nin kurtarıcısı, Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bağımsızlığımıza dair ne varsa okulun karşısındaki çöplüğe atıldığını, bunun duyarlı vatandaşların sayesinde ortaya çıktığını söyledi. Gürkan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in cevaplaması için şu soruları yöneltti: "Okulun deposunda, Ulu Önder Atatürk'ün ve bağımsızlığımıza dair ne varsa çöplüğe atıldığı doğru mudur? Doğru ise depoların bu şekilde temizlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilmiş bir yazı var mıdır? Bu yaşananların sorumluları hakkında soruşturma açacak mısınız? Son 5 yıl içerisinde bu ve benzeri şekilde, temizlik iddiasıyla, ülkemizin değerlerine karşı yapılan hakaretler dolayısıyla nerede, ne zaman, hangi kişiler hakkında soruşturma açılmıştır? Bu soruşturmaların neticesinde hangi görevde bulunan kişiler ne ceza almışlardır? Fethiye İmam Hatip Lisesi'nin artık temiz bir okul olduğunu düşünüyor musunuz? Bu yaşananlar basit bir temizlik anlayışının yansımaları mıdır? Bu ve benzeri olayların bir daha yaşanmaması için ne gibi tedbirler almayı düşünüyorsunuz?"

HABER MERKEZİ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10