Coşkunöz üyelerin ısrarı üzerine 5. kez başkan

S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi’nin dün saat 12.00’da gerçekleştirilen 2011 Yılı Olağan genel Kurulunda, 1999 yılında bu yana başkanlık görevini yürüten Fevzi Coşkunöz

Çerkezköy 22.06.2012 22:28:00 0
Coşkunöz üyelerin ısrarı üzerine 5. kez başkan

 Çerkezköy Haber - S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi’nin 2011 yılı olağan genel kurul toplantısı dün saat 12.00’da kooperatif binasında yapıldı.

ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞTIK

Açılış ve yoklamanın ardından kongre divanın oluşturulması ile devam etti. Saygı Duruşunun ardından konuşan S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Fevzi Coşkunöz, ellerinden geldiğince herkese eşit  davranarak bir şeyler yapmaya çalıştıklarını belirtti. Önlerinde birçok engelin oluştuğunu belirten Coşkunöz “Karaağaç Belediyesi’nin otobüs koyma konusu önümüzde büyük bir engel oldu. 150 bin nüfuslu yerlerde belediye otobüsü yokken Karaağaç’a otobüs koymayı hedeflediler. Biz kendimiz ifade etmeye ve elimizden geleni yapmaya çalıştık” dedi.

NEDEN BAŞKA FORMÜL ARAMADILAR?

Minibüslerin Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’na gitmesine izin verilmemesinin de büyük bir engel oluşturduğunu ifade eden Coşkunöz “Yurttan öğrencileri okula götürdüğümüz araçların kime ne zararı var? Devletin yurdu boşaldı ve özel yurtlar kazandı. Öğrencileri bizim götürmemiz uygun değilse neden başka bir formül aramadılar” diye konuştu.

YETİM KOYUNLAR GİBİ ORTADA DOLAŞIYORUZ

Gece saat 22.30’da dersten çıkan yüksekokul öğrencilerinin belediye meydanı yanındaki minibüs durağına kadar yürümek zorunda kaldığını ifade eden Coşkunöz “Bununla ilgili gerekli yazışmalar yapıldı. Ama netice ne oldu belli değil” dedi.  4D belgesi konusunda da ellerinden hiçbir şey gelmediğini belirten Başkan Fevzi Coşkunöz “Bu konuda Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın bize yol göstermesi gerekirdi. Ama bu konuda odadan fazla bir destek alamadık. Yetim koyunlar gibi ortada dolaşıyoruz” dedi.

BU YER, BİZİM PARALARIMIZIN KARŞILIĞNDA VERİLDİ

Kooperatifin prefabrik binasının da bulunduğu durağın cami yeri olarak verilmesinin de gündemde olduğunu belirten Coşkunöz “İmar planında 150 metre aşağıda cami yeri olmasına rağmen cami yeri için burasını istiyorlar. İlk dilekçede kabul edilmemesine rağmen ikinci kez dilekçe vererek konuyu meclisten geçirdiler. Bu prefabrikin yerini bize belediye verdi. Çerkezköy’e öğrencileri ücretsiz götürmemizin karşılığında verildi. Bu, bizim paralarımızın karşılığı” ifadesini kullandı.

OKULA 5 BİN TL BAĞIŞ

Kooperatif olarak 1072 metrekare alanlarının olduğunu ve bankada paralarının da bulunduğunu belirten Coşkunöz “Öğretmenlerden ve bayanlara Kuran Kursu vermeye gelen hocalardan yol ücreti almadık. Van’dan gelen depremzede öğrencileri okullarına ücretsiz götürüp getirdik. Belediyenin yapamayacağı işin bizim minibüsçüler üstlendi” dedi. kooperatifin bütçesi ile ilgili de bilgi veren S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Fevzi Coşkunöz “Bankada 48 bin 150 TL paramız vardı. Bunun 5 bin TL’sini Karaağaç’a yapılması planlanan meslek lisesi için bağışladık. Şuanda bankada 43 bin 150 TL nakit paramız var” bilgisini verdi.

TAHMİN BÜTÇE 25 BİN 750 TL

Coşkunöz’ün konuşmasının ardından faaliyet raporu, bilanço, gelir, gider ve denetim raporlarının okunmasına geçildi. Kooperatifin gelirinin 14 bin 828,01 TL olduğu belirtildi. Diğer raporların da görüşülerek ibra edilmesinin ardından tahmini bütçenin görüşülmesine geçildi. 25 bin 750 TL olarak tahmin edilen bütçe de oy birliği ile kabul edildi. Aylık 45 TL olan üye aidatlarına zam yapılmaması önerisi de üyeler tarafından oy birliği ile kabul edildi. Raporların görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi.

YENİ YÖNETİM OLUŞTU

1999 yılından bu yana kooperatif başkanlığı görevini yürüten ve bu dönemde hastasının olması nedeniyle aday olmayacağını söyleyen Coşkunöz, kooperatif üyelerinden başka bir aday belirlemelerini isterken, üyeler ise Coşkunöz’ün görevine devam etmesini istedi. Coşkunöz aday gösterilirken, yönetimdeki isimler de değişmedi. Yönetimde Coşkunöz’ün yanı sıra “Murat Alkan, Casım Aydın, Zeki Ülbeği ve Ahmet Güner” yer alırken, denetleme kuruluna da Mevlüt Aydın ve Türker Helvacı seçildi. Yeni yönetim 3 yıl görev yapacak. Haber / Gülveren VATANSEVER

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10