Yolu yapılmayan köy kalmayacak

Tekirdağ İl Genel Meclis Başkan Vekili Sami İkizler ve İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün, İl Özel İdaresi’nin 2012 programında yer alan köy yollarının onarım çalışmalarını beraber izled

Tekirdağ 26.06.2012 19:07:00 0
Yolu yapılmayan köy kalmayacak

Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partili İl Genel Meclis Başkan vekili Sami İkizler ve İl genel meclis üyesi Zeki Gürcün Çerkezköy’e bağlı Karlıköy’e giderek İl Özel İdaresi tarafından köyde yapımı devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi. 2012 yılı çalışma programına göre köylerde çalışmaları inceleyen üyeler, Pazartesi günü başlayan Karlıköy’deki çalışmalar hakkında bilgi alırken, Karlıköy muhtarı Sadi Er ve köylüler ile de sohbet ettiler.

 

 “7 KİLOMETRE SETİ KAPLAMA YAPILACAK”

 

Köylerde yapılan yol çalışmaları hakkında bilgiler veren Tekirdağ İl Genel Meclisi Başkanvekili Sami İkizler “Çalışmalarımız Pazartesi günü başladı. Hava şartlarında aksilik olmazsa ara vermeden çalışmalara tüm hızıyla devam edilecek. Bozoba kavşağından Yanıkağıl köyüne kadar olan 1 kilometrelik yol, Pınarça-Çerkezköy arasında 1 kilometrelik yol, Büyük Yoncalı-Karlıköy arasındaki 3 kilometrelik yol ve Karlıköy-Uzunhacı arasındaki 2 kilometrelik yolda asfalt satil kaplama yapılacak. 5 köyümüzde bakım, onarım ve yama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Toplamda yedi kilometre yol sıfırdan yapılacak” dedi.

 

3.5 KİLOMETRE DIŞINDAKİ TÜM YOLLAR YAPILDI

 

CHP’nin Tekirdağ İl Özel İdaresi’nde çoğunluğu sağlamasının ardından iki yol haricindeki tüm yolların satil asfalt kaplandığını dile getiren Zeki Gürcün de “Büyük Yoncalı-Bahçeağıl arasındaki 2 kilometrelik yolda bu yıl yama çalışması yapılacak. Yanıkağıl-Bozoba arasındaki 2.5 kilometrelik yolun 1 kilometresi bu yıl kaplanacak. Geri kalan 1.5 kilometrelik yol da plan dahilinde olacak. Yani 3 veya 3.5 kilometre dışındaki tüm yollar yapıldı. Hatta Pınarça ve Karlıköy’deki yollar ikinci kez yapılıyor” bilgisini verdi.

 

“TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR OLSUN AMA KÖYLER KAPATILMASIN”

 

Onarım çalışmalarını yerinde inceledikten sonra Karlıköy Muhtarı Sadi Er ve vatandaşlarla görüşen İkizler ve Gürcün, bu esnada çalışmalarla ilgili bilgi verirken, Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsüne geçmesiyle ilgili de Muhtar Er’in ve vatandaşların görüşlerini dinledi. Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsüne geçmesinin bir sıkıntı yaratmayacağını ancak köylerin mal varlıklarının belediyelere devredilmesinden dolayı sıkıntı yaşayacaklarını dile getiren Karlıköy Muhtarı Sadi Er, “Tekirdağ Büyükşehir olsun ama köyler kapatılmasın. Geçmişte dedelerimizden ve babalarımızdan kalma yerlerimiz bulunuyor. Köy tüzel kişiliğine ait 300 dönüme yakın yer olmasına rağmen, köyümüzün de borcu bulunmuyor. Kısaca Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte tapu özel kişiliği ortadan kalkacak” diye konuştu.

 

“HİZMET KALİTESİNDE DÜNYALAR KADAR FARK OLACAK”

 

Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasının ardından hizmetin artacağını söyleyen İl Genel Meclis Başkan Vekili Sami İkizler “Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra kalite gelecek ve hizmet kalitesi artacak. Büyükşehir’in gelmesiyle birlikte İl Özel İdaresinin vereceği hizmetler ile bundan sonra gelecek hizmetler arasında dünyalar kadar fark olacak. Bütün hizmetler bir havuzda toplanacak. Planlananlar dahilinde bütçeye dağıtılacak. Bununla birlikte köye belki 2-3 kat hizmet gelecek ama mallardan gelecek paranın buraya harcanacağı miktar da önemli.” dedi.

 

“YERİNDEN YÖNETİM YERİNE MERKEZİ YÖNETİM OLACAK”

 

Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte vergilerin yüzde 5’inin Büyükşehir’e verileceğini ve bu rakamında 160 milyon TL’yi kapsadığını ifade eden İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün “Özel İdare olarak bizlere ise köyler için 30 milyon TL bütçe veriliyor. Büyükşehir olması ile birlikte ise 160 milyon TL bütçe verilecek. Sizler Büyükşehir olması ile birlikte muhtarlıkla ilgili işlemlerinizi ilçede yapacaksınız. Yerinden yönetim yerine merkezi yönetim olacak.. Maddi açıdan katkısı çok fazla olacaktır” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10