Şoförlere ve atölye personeline eğitim verildi

Çorlu Belediyesi Halk Otobüslerinin şoförleri ve atölye personeline İş Güvenliği, İş Sağlığı, Trafik ve İletişim alanlarında eğitim verildi.

Çorlu 28.06.2012 23:54:00 0
Şoförlere ve atölye personeline eğitim verildi

Çorlu Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen eğitime Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Halk Otobüslerinin şoförleri ile atölye personeli katıldı.

 

UYULMASI GEREKEN KURALLAR ANLATILDI

 

Eğitim, Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Halil İmamoğlu, slayt gösterisi eşliğinde İş Güvenliği ve İş Sağlığı kapsamında şoförler ve atölye personelinin uyması gereken kuralları anlatması ile başladı. İmamoğlu, kazaları önlemenin ve kazalardan korunmanın yolları, iş veren ve personelin kanuni yükümlülükleri ve hakları, trafikte uyulması gereken kurallar ve yolcularla etkili iletişim kurmanın yolları gibi birçok konuda katılımcıları bilgilendirdi. 2 vardiya olarak çalışan Halk Otobüslerine ayrı ayrı verilen eğitimde Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci de hazır bulundu.

 

HİZMET SEKTÖRÜ ÖZVERİ GEREKTİRİR

 

Eğitimin sonunda seminere katılan personele sertifikalarını Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan verdi. Başkan Baysan yaptığı konuşmada, “Başta hocamız Halil İmamoğlu ve eğitime katılan tüm personele teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi hizmet sektörü büyük emek ve özveri gerektiren bir alandır. Bu nedenle Halk Otobüslerinde görevli personelin eğitimi çok önemlidir. Hem sürüş güvenliği açısından hem de vatandaşlarla kurulan diyaloglar bakımından şoförlerimize önemli görevler düşüyor” dedi.

 

HİZMET KAPASİTEMİZİ ARTTIRACAĞIZ

 

Halk Otobüslerinin hizmete sunulduğu günden beri pek çok vatandaştan şoförlerin kibar olduğunu ve yolcularla iyi iletişim kurduklarını duyduğunu belirten Baysan, “Bu tür eğitimlerle hizmetlerimizi daha ileri taşımak istiyoruz. Bütün dünyada özelleştirmeye gidilen bir dönemde biz şehir içi toplu ulaşımını belediyemizin imkânlarıyla yürütüyoruz. En fazla takdir edilen konu ise otobüslerimizden engelli vatandaşlarımızın da faydalanabilmesidir. Özellikle şehir dışından gelenler bu hizmeti gördükten sonra Türkiye’nin pek çok yerinde böyle bir uygulamaya tanık olmadıklarını söylüyorlar. Önümüzdeki süreçte yeni otobüsler alarak hizmet kapasitemizi daha da arttırmayı hedefliyoruz,” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10