“Yollar uzun ömürlü olacak”

Kapaklı’da Atatürk Mahallesi’ne bağlı bazı cadde ve sokaklarda beton yol çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yol yapımında betonun içerisine

Çerkezköy 29.06.2012 21:25:00 0
“Yollar uzun ömürlü olacak”

Çerkezköy Haber -Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Atatürk Mahallesi’nde alt yapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda beton yol çalışmalarını sürdürüyor.

 

BETON YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

Çalışmalarla ilgili değerlendirme yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Atatürk Mahallesi Turgut Özal Caddesi’nde Aksu ve Kılınç Sokak’ta yol çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Kervan, Köprü, Küme, Kerem, Koru, Kumrular, Kömürcü, Kılavuz, Melek, Melodi, Mazi, İlkyaz, İlim, İnci, Huzur, İlkyaz, Müjde, Kahraman, Kartal, Kamelya, Kısmet, Mert, Selvi, Şükran, Hicran, Kayak, Güler Sokak'ta ve İstiklal Caddesi'nde beton yol çalışmalarının tamamlandığı bilgisini veren Mandalı, Atatürk Mahallesi’nde diğer sokak ve caddelerde de beton yol yapım çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

 

YOLLAR HELİKOPTER İLE DÜZLENİYOR

 

Fen işleri ekiplerinin öncelikle greyder ile yapılacak yolu sağlam zemine kadar indirdiğini ifade eden Başkan İrfan Mandalı “Yapılacak yolda aplikasyon ve kot ölçüm çalışmasından sonra yolu ikiye bölen demir kalıplar çakılıyor. İki bölüm halinde yola beton dökülüyor. Yol yapımında betonun içerisine çesan demir konularak beton yolun daha uzun ömürlü olması sağlanıyor. Beton dökümünden sonra helikopter denilen beton düzeltme makinesi ile yol düzlenerek beton yol yapımı tamamlanıyor. Atatürk Mahallesinde diğer sokak ve caddelerde beton yol yapım çalışmalarımız tüm hızıyla sürecek” dedi.

 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10