Sakatlar Derneğinde Denetleme Yapıldı.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Dernekler Dairesi Başkanlığı Çerkezköy Dernekler Büro Şefliği tarafından 5253 sayılı dernekler kanunu uyarınca dün Çerkezköy Sakatlar Derneği

Çerkezköy 29.06.2012 22:21:00 0
Sakatlar Derneğinde Denetleme Yapıldı.

Çerkezköy Haber- Denetlemede Çerkezköy Sakatlar Derneği’nin 2 yıllık mali hesapları da incelendi.

 

DENETLEMELERİMİZ DEVAM EDECEKTİR

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’ni denetleyen Çerkezköy Dernekler Büro Şefi Ersin Dal, İçişleri Bakanlığına bağlı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından en az iki yılda bir derneklerin denetlenmesi gerektiğini söyledi. Dün saat 15.30 sıralarında Sakatlar Derneğinin denetlemesini yapan Dal, “Bundan sonra bu tür denetlemelerimiz devam edecektir” dedi. Yapılan denetlemede derneğin çalışmaları, üye sayısı ve gelir-gider hesapları basınla paylaşıldı.

 

KAMU YARARI İLE İLGİLİ ŞARTLARI İNCELEDİK

 

Çerkezköy’de faaliyette bulunan kamu yararına çalışan derneklerin denetimlerini yaptıklarını söyleyen Ersin Dal, “Dernekler tarafından kurulan federasyonlar ve federasyonlar tarafından kurulan konfederasyonların genel denetimleri ile kamu yararı statüsü verilmesinde aranan şartları halen taşıyıp taşımadıkları hususundaki incelemelerin aksatılmadan yapılması gerekiyor” diye konuştu.

 

MEVZUATA UYMAYAN DURUM VARSA GEREKEN YAPILACAK.

 

Denetimlerde, derneklerin malvarlığının, faaliyetlerinin ve gelecekte yapılması düşünülen işlerinin, dernekler kanunu ve dernekler yönetmeliğinin ilgili maddeleri çerçevesinde kamu yararı çalışma niteliği açısından incelendiğini söyleyen Ersin Dal, “Düzenlenecek denetim raporlarında ayrı bir bölüm açılacak. Konu ile ilgili bilgi ve belgelere burada yer verilecek. Gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra derneğin kamu yararına çalışma niteliğini kaybedip kaybetmediği belirtilecek. Ayrıca derneklerin diğer iş ve işlemleri ile ilgili olarak varsa mevzuata aykırı durumlar tespit edilen raporlarla belirtilecek ve gerekli işlemler yapılacaktır” dedi. 

 

2 YILLIK GELİR 35 BİN 598 TL

 

Yapılan denetlemenin sonucuna göre Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi üye sayısı 681 kişi olarak belirlendi. 13 Temmuz 2010-28 Haziran 2012 tarihleri arasında dernek geliri 35 bin 598,65 TL gideri ise 31 bin 058 TL olarak gerçekleştiği kaydedildi. 4 bin 540 TL’lik farkın ise derneğin banka hesabında bulunduğu ifade edildi.

 

Haber / Bahtiyar ŞENLİK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10