Kaynaklarını halka değil, dağa yolluyorlar

Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale illerinin katıldığı 'Yerel Yönetimler 1.Bölge Toplantısı' AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayr

Tekirdağ 2.07.2012 20:47:00 0
Kaynaklarını halka değil, dağa yolluyorlar

Çerkezköy Haber - Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale illerinin katıldığı "Yerel Yönetimler 1.Bölge Toplantısı" AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın katılımı ile Namık Kemal Üniversitesi Piramit Salonu’nda gerçekleştirildi.

 

1. BÖLGE TOPLANTISI YAPILDI

 

Toplantıya Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale il başkanlarının yanı sıra il teşkilatlarından çok sayıda partili katıldı. AK Parti Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ı kente gelişinde Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan ve Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur kent girişinde karşıladı.

 

KİŞİ BAŞINA GSMH 10 BİN DOLARI AŞTI

 

Daha sonra üniversitenin piramit salonuna geçen Bakan Bayraktar ve beraberindeki Ak Parti yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi partililer tarafından coşkuyla karşılandı. İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, gayri safi milli hasıladan bahsederek, “Ak Parti hükümetinden önce Türkiye’de kişi başına düşen gayri safi milli hasıla yaklaşık 3 bin dolardı, şu anda ise 10 bin doları aşmış durumdadır” dedi.

 

TEKİRDAĞ’I DA ALACAĞIZ, ÇORLU’YU DA

 

Ak Partili belediyelerin başarılarından da bahseden Bayraktar, il başkanlarına hitaben “Bu Tekirdağ’ı alacağız Allahın izniyle, Çorlu’yu da alacağız. Çanakkale’de çok ciddi mesafe aldık orayı da alacağız, çünkü Çanakkale’de çok ciddi yatırımlar yapacağız, almamak işten bile değil” ifadesini kullandı.

 

EDİRNE BELEDİYESİ DÖKÜLÜYOR

 

Bakan Bayraktar, Edirne Belediyesi’nin döküldüğünü ifade ederek “Elinizi neresine atsanız elinizde kalır, oralara hizmet götürülmeli ve Kırklareli’de biraz gayret edilirse bu dört vilayet belediyesini alma imkanımız var” dedi.

 

TEKEDEN SÜT ÇIKARMAYA BENZER

 

Yerel yönetimler yasası ile ellerinin daha güçlendiğini ifade eden Bayraktar “Bu tekeden süt çıkarmaya benzer. Ancak hep birlikte kucaklaşıp gayret edilirse başarılacağını ve kalan bir buçuk sene içersinde hizmetin nasıl olduğunu nasıl farklı olduğunu Ak Partili belediyelerimizin hükümetten herhangi bir katkı gelmeden sadece anlayış sadece gayret ve halkı kucaklayarak nasıl fark yarattığını hizmetleri ile gösterecekler” diye konuştu.

 

BDP’Lİ BELEDİYELER KAYNAKLARINI HALKA DEĞİL DAĞA YOLLUYORLAR

 

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de BDP ve CHP’li belediyeleri yolsuzlukla suçladı. Tanrıverdi; “Özellikle BDP’li belediye başkanlarına baktığınız zaman kck operasyonlarından tutuklanıp içeriye götürüldüğünü görürsünüz. Bu ne demek? Demek ki devletin imkanlarını şehir için ve hemşerileri için kullanmıyorlar ya ne yapıyorlar. Dağa götürüyor ve dağdakilere kullanıyorlar. Onun için oradaki şehirlere baktığınız zaman çamuru görürsünüz, çukuru görürsünüz, çöp dağlarını görürsünüz ve insan sağlığı açısından içilmeyecek sularla insanların hayatını sürdürdüklerini görürsünüz. Ama şehircilik adına hiçbir şey yapmadıklarını görürsünüz ama ne yaptıkları operasyonlarla ortadadır” dedi.

 

OPERASYONLAR SİYASİ DEĞİLDİR

 

Hüseyin Tanrıverdi konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yapılan kck operasyonlarının siyasi olmadığını her defasında dile getirdik. Yargı elbette haksızlık yapan yolsuzluk yapan kimse yakasına yapışacaktır. Ben yaparsam benim yaparsanız sizin yakanıza yapışacaktır”.

 

CHP’Lİ BELEDİYELER DE YARGILANIYOR

 

Hüseyin Tanrıverdi CHP’li belediyeleri de eleştirerek “CHP’li belediyelere baktığınızda her biri yolsuzluktan hırsızlıktan yargılanıyor” diye konuştu. Toplantının sonunda Tanrıverdi, CHP’den AK Parti'ye geçen Marmara Ereğlisi ilçesine bağlı Sultanköy beldesinin Belediye Başkanı Ersin Çolpan ve meclis üyelerini kutladı. Meclis üyelerinin rozetini takan Tanrıverdi, Belediye Başkanı Çolpan’ın rozetini takmayarak, “Ben bu rozeti şimdi takmıyorum, 11 Temmuz’da Ankara’da yapılacak toplantıda başbakanımız takacak" dedi. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar başka bir programı nedeni ile, verilen arada Tekirdağ’dan kara yolu ile ayrıldı.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10