Eserimizle buradayız, şovmenler nerede?

İstasyon Mahallesi'nde 8 bin metrekarelik alan üzerine İl Çevre ve Orman Bakanlığı'nın tip projesi olarak yapılan Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışı yapÄ?

Çerkezköy 2.07.2012 21:33:00 0
Eserimizle buradayız, şovmenler nerede?

Geçtiğimiz yıllarda İstanbul’dan bir grubun gelerek Çerkezköy Hayvan Barınağı’nda hayvanlara kötü muamelede bulunulduğu şeklindeki iddialarına atıfta bulunan Ertem “İstanbul’dan kalkarak Çerkezköy Belediyesi’ni eleştirenleri bugün burada göremedik. Bu hayvanseverler şova yönelik hayvan seviciliği yapıyorlar. Çerkezköy Belediyesi bugün hayvanlarla ilgilendiğini bir kez daha göstermiştir. Hayvanseverler hayvanlar için çalışan ve onlara imkan sağlayan belediyeleri suçluyorlar. Bu fikri ve uygulamayı değiştirmemiz lazım” diye konuştu.

 

Çerkezköy Haber – Çerkezköy Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesi’nde yapılan Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi dün düzenlenen törenle açıldı.

 

400 HAYVAN KAPASİTELİ

 

Açılış öncesi konuşan Çerkezköy Belediyesi Veteriner Hekimi Şevket Halimoğlu, hizmete açılan Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 400 hayvan kapasiteli olduğunu ifade ederek “Çerkezköy Belediyesi olarak bu merkez için büyük emek verdik. Bir yıllık çalışmanın ardından sonuna geldik. Bu merkezin yapımında emeği geçen başta Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

“ONLARI KORUMAK İNSANİ GÖREVDİR”

 

Çerkezköy Belediyesi olarak en anlamlı günü yaşadıklarını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de, Trakya’nın en büyük barınağını açtıklarını ifade ederek “Bu merkezin açılmasının onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Sokak hayvanlarının korumak, bakmak, gerekli ihtiyaçlarını karşılamak ve gerekli ihtiyaçları yapıldıktan sonra tekrar sokağa bırakmak insani görevdir. Merkezde ayrı ayrı kedi ve köpek ve av hayvanları için aşı, müşahede, karantina, muayene bölümleri bulunuyor” diye konuştu.

 

“ŞOVA YÖNELİK HAYVAN SEVİCİLİĞİ YAPIYORLAR”

 

Açılışa derneklerden çok fazla katılım olmamasını da şaşkınlıkla karşıladığını ifade eden Ertem, “İstanbul’dan gelerek hayvan barınağını protesto edenler bugün burada yoklar. Bu gibi hayvanseverler şova yönelik hayvan seviciliği yapıyorlar. Çerkezköy Belediyesi bugün hayvanlarla ilgilendiğini bir kez daha göstermiştir. Bugüne kadar Belediye olarak hayvanlarla imkanlar doğrultusunda ilgilendik. Türkiye’de hiç barınağı olmayan ve hayvanlarla ilgilenmeyen belediyelere kimse laf söylemezken, hayvanlar için çalışan ve onlara imkan sağlayan belediyeleri ise suçluyorlar. Bu fikri ve uygulamayı değiştirmemiz lazım. İhmal edenlerin de üzerine gidilmesi lazım. Dernekler hassas olsun ve konuların üzerine gitsin” dedi.

 

MERKEZ GEZİLDİ

 

Konuşmaların ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve protokol üyeleri tarafından Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından davetliler, merkezi gezerek hayvanlarla yakından ilgilendi. 

 

AÇILIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Dün saat 16.00’da gerçekleştirilen açılışa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Belediye Meclis üyeleri, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Akın, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Trakya Koordinatörü Ege Sakin, Çerkezköy Vakıfbank Müdürü Orhan Yıldırım, Çerkezköy Belediyesi personelleri ve bazı hayvanseverler katıldı.

 

8 BİN METREKARE ALANA KURULDU

 

8 bin metrekare alan üzerine kurulan Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bir adet idari bina, bir adet mutfak deposu, iki adet köpek evi, iki adet beşli müşahede odası, iki adet beşli karantina odası, üç bölümlü kedi evi, üç adet karantina-müşahade, anne yavru kedi evi, iki adet köpek gezinti alanı bulunuyor.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10