Kırklareli İl Spor Merkezleri açıldı

Kırklareli il Spor Merkezleri'nin açılışı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 74'ncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kırklareli Spor Salonu'nda bir tören düzenlendi. TÃ?

Bölgede Gündem 3.07.2012 19:46:00 0
Kırklareli İl Spor Merkezleri açıldı

Çerkezköy Haber - Kırklareli İl Spor Merkezleri 13 branşta 180 sporcusu ile açıldı.

 

ÇOCUKLAR KIŞ AYLARINDA DA TÜM İMKANLARDAN YARARLANABİLECEK 

 

İl Spor Merkezleri'nin açılışı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 74'ncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla Kırklareli Spor Salonu'nda düzenlenen törene başta Kırklareli Vali Yardımcısı H. Volkan Köksal olmak üzere Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Yıldız, şube müdürleri, antrenörler, sporcular ve velileri katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törende günün önemine ilişkin konuşmayı Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Yıldız yaptı. İl Spor Merkezleri'nin açılışını yaptıklarını ancak aslında İl Spor Merkezleri'nin tüm yıl faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Yıldız, çocukların kış aylarında da tüm imkânlardan yararlanabileceğini vurguladı.

 

KIRKLARELİ’NE YÜZME HAVUZU SÖZÜ

 

Spor yapan gençlerin daha başarılı ve toplumun değerlerini daha çok benimseyen gençler olarak yetiştiğini belirten Yıldız, bu anlamda velilere ve antrenörlere önemli sorumluluklar düştüğünü kaydetti. Kırklareli’nin eksikliği olarak görülen yüzme havuzunun yapılma sözünü veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Yıldız, “29 Haziran Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü eski adıyla kuruluşunun 74'ncü yıl dönümü. 29 Haziran'da biz İl Spor Merkezleri'nin açılış törenini yapıyoruz ancak tüm sene boyunca bizim çalışmalarımız devam ediyor. Yani İl Spor Merkezlerinin sportif faaliyetleri ve öğrenci yetiştirmeleri yalnızca yaz boyunca yapılmıyor tüm sene boyunca devam eden faaliyetlerimiz vardır. Özellikle velilerimizin bu konuyu bilmesini istiyorum. Kış aylarında da çocuklarımız bütün imkânlarımızı kullanarak tesislerimizde branşlarını tespit ederek antrenmanlara katılabilirler. Okul döneminde bunları ayarlamak biraz daha fedakârlık istiyor. Sporcuların gençlerin başarılı olması için en büyük fedakârlık velilerimize düşüyor. Onun için ben çocuğunu destekleyen spora getiren velilerimizi her zaman saygı ve şükranla anıyorum onlara hürmet duyuyorum. Çünkü çocuklarımızı spora getirirsek eğer ileride göreceksiniz ki daha başarılı daha sağlıklı vatanını ve kutsal değerlerini daha çok benimseyen gençler olarak yetiştiklerini hep beraber göreceksiniz. Bizim amacımız çocuklara sadece sportif alışkanlıklar kazandırmak onları belirli bir branşta yetiştirmek değildir aynı zamanda toplumun birer iyi bireyi olarakta yetiştirmektir. Vatanını, milletini, bayrağını ve kutsal değerlerini seven gençler olarak yetiştirmektir. Sporcuların eğitimini buna göre yapıyoruz. Onun içinde antrenör arkadaşlarıma çok büyük işler düşüyor” diye konuştu.

 

YILDIZ AÇIKLAMA YAPTI

 

Sporun teknik özellik ve becerilerden ibaret olmadığını, sporun toplum değerlerine işlenmesi gerektiğini belirten Yıldız, “Çocuklara sadece sporun teknik özelliklerini teknik becerilerini değil aynı zamanda toplumumuzun değerlerini de işlemeleri gerekir. Bunu yapmak vazifemizdir. Çünkü bugünümüz ve geleceğimiz burada gördüğünüz gruptur. Biz bunları ne kadar iyi ve güzel yetiştirirsek bunlara ne kadar güzel bir eğitim verirsek ancak vazifemizi o kadar yapmış oluruz. Kırklareli'nde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve diğer kulüplerin kullanımında olan belli tesisler var. Bu tesislerimiz günün her saatinde spor yapmak isteyen sporcularımıza ve vatandaşlarımıza açıktır. Hafta sonu akşamı yazı kışı yok her saat açıktır bunun bilinmesini istiyorum. Önümüzdeki yıllarda yatırım programına ilimiz için bir yüzme havuzu projesi yapılmıştır. Bakanlığımız buraya büyük bir bütçe ayırmıştır. Ayrıca yüzme havuzumuzun yanında Gençlik Merkezimizin binası yapılacaktır. Bunlar yapıldığı zaman bu ilin gençleri ve çocukları daha fazla eğitme ve daha fazla spora ulaşma imkânı bulacaktır. Onun için şimdiden bunu müjdeliyorum. Çocuklarımızın şu anda yaptıkları faaliyetlerin yanında özellikle yapılacak olan bu tesisler içinde şimdiden hazırlıklı olalım ve çocuklarımızı lütfen vaktinde ve zamanında sporla buluşturalım. Çocukların en genç okula başladıklarında spora başlaması gerekir. Ne kadar geç kalırsak ne kadar gecikirsek çocuklarında sporda yapabileceklerini ve başarılarını o kadar geciktirmiş ve engellemiş oluruz” diye konuştu.

 

ÇEŞİTLİ BRANŞLARDA GÖSTERİ YAPILDI

 

Bakanlığın yaptığı projelerden bahseden Yıldız, sporun gençlere küçük yaşta aşılanmasını ve günlük yaşamda sporun gençler için yer tutmasını isteyen Yıldız, “Bakanlığımızın yapmış olduğu projeler yalnızca tesislerle alakalı değildir. Gençlik ve Spor Bakanlığı özellikle son aylarda çok büyük projelere imza atmıştır. Bunlardan birisi de Seyyah Uluçların İzinde projesidir. İlimizden 360 tane gencimiz 9 kafile olarak ülkemizin en güzel tarihi şehirlerinden olan Bolu ya da Bursa'ya gidecektir. Çocuklarımız 14-24 yaş arası kız ya da erkek fark etmiyor buraya yönlendirmenizi istiyorum. Çocuklarımıza önce burada öğrenebilecekleri ile birlikte bütün hayatları boyunca sporun günlük yaşamlarında bir yeri olacağı bilincinin uyanmasını istiyorum” dedi. Yıldız'ın konuşmasının ardından Jimnastik, Judo, Taekwondo, Güreş ve Basketbol branşlarında kurslara katılan çocuklar çeşitli gösteriler sundu.

 

Haber/Ahmet KILAVUZ


0282 726 91 91
0282 747 65 10