Kırklareli – Burgaz arasındaki yol yapımı hızlandı

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın Bulgaristan yetkilileri ile girişimleri doğrultusunda, Dereköy Sınır Kapısı’ndan itibaren Burgaz Şehrine kadar dört şeritli hızlı yol inşası çalışmalar

Bölgede Gündem 3.07.2012 20:44:00 0
Kırklareli – Burgaz arasındaki yol yapımı hızlandı

Çerkezköy Haber - Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın Bulgaristan yetkilileri ile girişimleri doğrultusunda, Dereköy Sınır Kapısı’ndan itibaren Burgaz Şehrine kadar dört şeritli hızlı yol inşası çalışmaları için ön toplantılar başladı.

 

ÖN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

 

Türkiye tarafında yapılan duble yol çalışmalarının aksine, Bulgaristan tarafındaki bozuk yollar uzun yıllardır her iki ülke vatandaşlarına büyük sıkıntı yaşatmaya devam ediyor. Bu sıkıntıların ortadan kaldırabilmesi için yol çalışmalarında ön hazırlıklara start verildi. Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ın talimatları ile, Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin; Dereköy Sınır Kapısında Bulgaristan Bayındırlık ve Bölgesel Kalkınma Bakanı Lilyana Pavlova, Burgaz Valisi Konstantin Grebenarov, Türkiye Cumhuriyeti Bulgaristan Burgaz Başkonsolosu Cem Ulusoy ve Bulgaristan Yetkilileri ile görüşmelerde bulundu.

 

BRİFİNG VERİLDİ

 

Dereköy Sınır Kapısı’nda Pasaport ve Gümrük hizmetleri verilen binaların yenilenmesinin ve Dereköy Sınır Kapısı’nın Tır Trafiğine açılmasının büyük önem arz ettiği Burgaz - Malko Tırnovo (Dereköy Sınır Kapımız Karşıtı) arasında yol çalışmaları konusunda bilgilendirme ve Türkiye tarafındaki yolun incelemelerinin de bulunulduğu bir çalışma yapıldı. Ayrıca Gümrük ve Turizm İşletmeleri (GTI) Genel Müdürü Ömür Gebeş tarafından heyete brifing verildi.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10