Kimlik tartışmasına ilginç protesto

Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında yapılan kimlik tartışmalarını ilginç bir şekilde protesto etti.

Çerkezköy 3.07.2012 20:55:00 0
Kimlik tartışmasına ilginç protesto

Çerkezköy Haber - Milliyetçi Hareket Partisi Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında yapılan kimlik tartışmalarını ilginç bir şekilde protesto etti.

 

İLGİNÇ PROTESTO ETTİ

 

Deniz Uzun İş Merkezi önüne kartondan yaptığı ve üzerinde “Çöplerinizi ve pikliklerinizi bu kutuya atabilirsiniz” yazdığı çöp kutusunu koyan MHP Kapaklı Belde Başkanı Hayri Varol, kartonun üzerine Günseli Kato, Esra Elönü, Cemil İpekçi, Pelin Batu ile Cem Mumcu’nun resimlerini Haber Ecnebi adı altında yapıştırarak kimlik tartışmalarını protesto etti. Hayri Varol “Yoldan geçen vatandaşlarımız bu pislikleri görüp çöplerini de bu kutuya atsınlar” dedi.

 

“HADLERİNİ AŞAN BEYANLARDA BULUNMUŞLARDIR”

 

Türkiye’nin dar bir geçitten geçtiğini ve son günlerde saldırı ve tehditlere maruz kaldığını söyleyen Varol “En büyük ve etkili saldırılar ise maalesef ki bu milletin maddi ve manevi değerlerinden beslenen medya organları ve bu organların köşelerini tutmuş sözde yazar ve aydınlar tarafından yapılmaktadır. Geçtiğimiz günlerde en çok izlenen ve en çok reklam alan televizyon kanallarından birinde “kimlik” konusu altında program yapılmış ve katılımcılar “Türk kimliği” ve “İslam” hakkında hadlerini aşan beyanlarda bulunmuşlardır. Bu programda “Ben kendimi Türk diye ifade etmiyorum ve Türklük bir gurur vesilesi değildir” diyen hanımın, yine nüfus cüzdanındaki “İslam” ibaresinden rahatsızlık duyan şahsın, “Ne mutlu Türküm diyene” sözünü garabet olarak nitelendiren zatın ne oldukları, bir diğerinin dinsizliğiyle övünmesi esasında bizim meselemiz değildir. İstedikleri kimliği ya da dini kendilerine yakıştırabilirler, kendi seçimleridir” dedi.  

 

“MİLLETİMİZE ŞİKAYET EDİYORUZ”

 

Varol “Dolayısıyla evlerimize giren televizyonlar aracılığıyla zihinlerimizi bulandırmaya çalışanlara karşı dikkatli olmamız gerekliliğine vurgu yapmak istiyoruz. O programdakilerin milli ve dini tercihleriyle ilgili sözümüz yoktur, ancak bu şahısların özel ve itina ile seçilip toplanarak bu programa çağrılmalarını, dinsizliklerini, milliyetsizliklerini ve cibilliyetsizliklerini şov haline dönüştürmeleri ve ardından sanki büyük laf etmişler gibi sayısız internet sitelerine konu olmalarını, gazetelerde ve başka televizyon kanallarında konuşulmalarını, gündemi işgal etmelerini samimi bulmadığımız gibi rutin ve sıradan bir olay olarak görmüyoruz. Milli ve dini değerlerimizi tahrip amaçlı bir organizasyonun parçası olduklarını ifade ediyor, milletimize şikayet ediyoruz” diye konuştu.  

 

“SİVRİSİNEKLERDEN DAHA TEHLİKELİ OLAN BATAKLIKLARDIR”

 

Esas tehlikenin böylesi şahıslarla program yapan Televizyon kanalları olduğunu söyleyen Varol “Esas sorgulamamız gereken bu kanalların, bu kanallara reklam veren sponsor firmalar. Bu firmaların ürettikleri malların tüketicileri olarak da biz vatandaşların sorumlu olduğumuzu, vebal altında olduğumuzu ifade ediyoruz. Sivrisineklerden daha tehlikeli olan bataklıklardır. Bu alandaki bataklıklar ise medya organları ve bu organları ayakta tutan sermaye güçleri ve arkalarındaki uluslar arası siyasi güç ve localarıdır. Acıdır ki, bu güçler içimizde yetişen insanları ve kuruluşları maddi güçle satın almış ve bize karşı konuşturmaktadırlar” dedi.

 

“TÜRK MİLLETİ UYANMALI”

 

Türk milletinin tüm bunları gözden geçirerek uyanması gerektiğini söyleyen Varol “Memleketimizin pırıl pırıl evlatlarının vatan, millet ve insanlık adına ürettikleri fikir, düşünce, buluş ve icatları aynı organlar tarafından değer görmezken, köşelerinde tek satır yazı, tek resimle dahi yer vermezken, dinsizliğini ve kimliksizliğini şov haline getirmelerini manidar buluyor ve sizlere şikayet ediyoruz. Millet olarak büyük bir uyanışa ve büyük bir harekete davet ediyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10