Karaağaç’ta toplu sünnet şöleni yapılacak

Karaağaç Belediyesi Temmuz ayı belediye meclis toplantısının ilk oturumu dün yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda Karaağaç Belediyesi tarafından beldede ma

Çerkezköy 3.07.2012 21:58:00 0
Karaağaç’ta toplu sünnet şöleni yapılacak

Çerkezköy Haber - Karaağaç Belediyesi Temmuz ayı Belediye meclis toplantısının ilk oturumunu dün gerçekleştirdi.

 

KARAAĞAÇ MECLİS TOPLANDI

 

Karaağaç Belediyesi Temmuz ayı belediye meclis toplantısının ilk oturumu Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel başkanlığında dün yapıldı. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan toplantı saat 10.00’da başlarken, toplantıya AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Alaattin Demirbağ ve İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Selda Yeşil de katıldı. Açılış ve yapılan yoklamanın ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşı okundu. Gündemin ikinci maddesinde Pantel Mtctr Memorax Telekomünikasyon Sanayi ve Tic.Ltd.Şti’nin Fiber Optik Kablo tesisi için geçiş izni talebi görüşüldü. İlgili gündem maddesi görüşülmek üzere oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından itfaiye iç hizmet yönergesinin görüşülmesine geçildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel yeni kurulan itfaiye biriminin bir yıl içinde iç yönerge hazırlamak zorunda olduğunu ifade etti. Karaağaç Belediyesi İtfaiye İç Hizmet Yönergesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Yılmaz Demirhan’ın belediye sınırları içersinde uygun görülen yerde 10 yıllığına kiraya verilmek üzere halı saha ve sosyal tesis olarak açma ve işletme talebi görüşüldü. Karaağaç Belediyesi’ne ait yeni yapılan karakolun yanında halı saha alanı bulunduğu ifade eden Başkan Yücel, konunun plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesini önerdi. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

 

VALİ ONAYINA SUNULACAK

 

İlgili gündem maddesinin görüşülmesinin ardından 726 ada 13 parsel, 727 ada 25 parsel, 728 ada 30 parselde bulunan belediye hisselerinin talep sahiplerine satışı görüşüldü. Maddenin görüşüldüğü esnada söz alan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaeddin Demirbağ, bu konunun diğer beldelerde de sıkıntı yarattığını belirtirken, ufak çaplı satışların tüm meclislerde oy birliği ile geçtiğini hatırlatarak, “Valiliğin bu tip satışların önünü tıkadığı söyleniyor. Ufak miktarlı satışların olması lazım. Bu konuda gerekli temasları yapacağız. İki hafta içinde bu konu hallolacaktır” dedi. İlgili genelgenin vali onayından sonra encümene havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

“SÜNNET ŞÖLENİ YAPILACAK”

 

Bir sonraki gündem maddesi olan Karaağaç’ta çocukların sünnet ettirilmesi ve şölen düzenlenmesi konusu karara bağlandı. Gündem maddesi hakkında konuşma yapan Başkan Yücel “Şu ana kadar sünnetler için 52 tane başvuru oldu. Maddi durumu olmayan ailelerin çocuklarını Karaağaç Belediyesi olarak sünnet ettirip maliyeti fazla olmayan bir sünnet şöleni düzenlemeyi hedefliyoruz. Bu kayıtları da ramazan ayına kadar uzatmayı düşünüyoruz” dedi. İlgili gündem maddesi de meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

KADRO DEĞİŞİKLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Toplantıda son olarak, geçtiğimiz ay ertelenen kadro iptal ve ihdası görüşüldü. Meclis bir önceki toplantıda, Belediyedeki boş kadro değişikliği ile ilgili maddeyi görüşmüş, konuyla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Özkan Yücel de, şu an boş olan tekniker kadrosunun teknisyene çevrileceğini söylemişti. Bunun üzerine, kadroya yapılan başvuruda eksik bilgi olduğundan konunun Temmuz ayı Meclis Toplantısı’nda görüşülmesine oy birliği ile karar verilmişti. Başkan Yücel, Bingöl Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nda teknik hizmet sınıfının 10 dereceli teknisyen kadrosunda 12.derecenin 3. kademesinde görev yapan Selma Kahya’nın dilekçesini okuduktan sonra maddeyi oylamaya sundu. Yapılan oylama sonucunda konu 8’e 1 oy çokluğu ile kabul edilirken ret oyu veren tek isim Ahmet Aşar oldu. Toplantının ikinci oturumu Cuma günü saat 10.00’da gerçekleştirecek.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10