Sendika üyelerine “İş Sağlığı-Güvenliği” semineri

Türk-İş tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek olan “Genel İş Sağlığı-Güvenliği” Eğitim Seminerlerinin ilk gününde “Toplu iş ilişkileri kanun tasarısı, genel sağlık

Çerkezköy 4.07.2012 21:45:00 0
Sendika üyelerine “İş Sağlığı-Güvenliği” semineri

Çerkezköy Haber - Türk-İş tarafından düzenlenen Genel İş Sağlığı-Güvenliği Eğitim Semineri dün saat 09.30’da Çerkezköy Güneşler Otel’de düzenlendi.

DÜNYAYI YAŞANILIR YAPAN İNSANDIR

 Yaklaşık 80 kişinin katıldığı seminerde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, “Hepimizin de kabul edeceği gibi yaşadığımız dünyaya anlamını veren, yaşadığımız gezegeni diğerlerinden farklı, güzel ve yaşanılır yapan insandır” dedi.
İnsanın hem fikren hem de bedenen üreten olduğunu söyleyen Koçak “İnsanlara arasındaki üretim ve tüketim dengesi, ancak ve ancak emeğin karşılığının verilmesiyle olur. Konfederasyonumuz Türk-İş tarafından düzenlenen bu seminer, inanıyorum ki işyerlerimizdeki kazaların üzüntüsünü yaşayan bizleri sorumluluk noktasında tekrar buluşturacaktır” dedi.
“MEVKİ KOLTUK SEVDAMIZ YOK”
 Türk-İş 1. Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak da günümüzde işçi hakları ihlallerinin çok fazla olduğunu belirterek “Irk, cins, dil ve din farklı gözetmeksizin bu zamanda her zamankinden daha fazla kenetlenmeliyiz. Hepimiz bunu bilmeliyiz ki bizim bir tek çıkış yolumuz var, ya birlik olup gücümüzü korur büyürüz ya da sendikalar olarak yok olup gideriz” diye konuştu.   Türkiye’de 3 konfederasyonun bir araya gelemediğini söyleyen Faruk Büyükkucak, “Ben buradan öbür konfederasyonlara çağrı yapıyorum bizim mevki, koltuk ve başka isteğimiz yok. Gelin birlik olalım, beraber hareket edelim” çağrısında bulundu.
“BİZİM DE BİR SABRIMIZ VAR”
Açılış konuşmalarının ardından Türk-İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Dr Naci Önsal “Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısı, işçi ve sendikal halklar, kıdem tazminatı” konularında sendika üyelerini bilgilendirdi. Son zamanlarda kıdem tazminatının bireysel emekliliğe dönüşmeye başladığını ifade eden Önsal “Hükümetin kıdem tazminatıyla ilgili bir çalışması var mı o da yok. Bize soruyorlar peki niye sesiniz çıkmıyor veya bir şeyler yapmıyorsunuz? Biz de diyoruz ki bir sabrımız var. Günü geldiğinde de gereken ne ise yapılacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” dedi. Dr Naci Önsal, bir ülkenin gelişmişliğinin kişi başına düşen milli gelirle ölçüldüğünü belirterek “Ama işçi haklarının iyileştirilmediği bir ülkenin gelişmesinden söz edilemez” ifadesini kullandı.
“HER KANUN DOĞAR ESKİR VE ÖLÜR”
Dr Naci Önsal’ın sunumunun ardından Türk-İş Hukuk Danışmanı Ferhan Tuncel de Toplu İş İlişkileri Kanun Tasarısının hukuki eksikliklerinden bahsetti. Eksiklikleri anlatan Tuncel “Bu konu ile ilgili kanun maddelerini tek tek okuma gibi bir şansımız yok. Ama her kanun insan gibi doğar eskir ve ölür” dedi. Genel Sağlık Sigortası Uygulamaları ile ilgili konuşan Türk-İş Sosyal Güvenlik Danışmanı Celal Tozan da, iş kazalarına uğrayan işçilerin hangi haklara sahip olduğunu, Genel Sağlık Sigortasının kimleri kapsadığını 18 yaşından küçük çocukların sağlık açısından hangi haklara sahip olduğunu anlattı. Verilen aranın ardından programın öğleden sonraki bölümünde de Enis Bağdadioğlu “Ekonomik gelişmeler”, Özcan Karabulut “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun Tasarısı ve Gelişmeler”, Hacettepe Üniversitesi’nden Dr. Ali Naci Yıldız “İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Kavramlar, uygulama ilkeleri” konularında sunum yaptı. Seminere Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi, Türk Harb-İş Sendikası ve Teksif Sendikası Çorlu Şubeleri, Belediye İş Sendikası Çerkezköy Sendikası, Kop-İş Sendikası Tekirdağ Şubesi, Demiryol-İş Sendikası İstanbul Şubesi, Haber İş Sendikası üyeleri katıldı. Seminer bugün de 09.30-16.45 saatleri arasında devam edecek.
 

Haber / Bahtiyar ŞENLİK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10