Prim sistemi etkili oldu

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Mesut Köse dün Malkara TMO Ajans Amirliği'ni ziyaret etti. Mesut Köse, Malkara TMO Ajans Amirliği'nde incelemelerde bulundu ve üreticilerle görüştü.

Malkara 5.07.2012 21:37:00 0
Prim sistemi etkili oldu

Çerkezköy Haber - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Mesut Köse dün Malkara TMO Ajans Amirliği'ni ziyaret etti. Mesut Köse, Malkara TMO Ajans Amirliği'nde incelemelerde bulundu ve üreticilerle görüştü.

 

“BU KALİTEDEKİ BUĞDAYI DAHA ÖNCE GÖRMEMİŞTİK”

 

Mesut Köse ziyarette yaptığı açıklamada, üreticilere kaliteli ürün üretmelerinden dolayı teşekkür ederek, “Burada, buğdayın kalitesinin artmasında, TMO'nun prim sistemi etkili oldu. Trakya'daki ajans amirliklerimizi ve şube müdürlüklerimizi gezdik. Ortalama kalitenin aynı olduğunu söyleyebiliriz. Trakya bölgesinde bu kalitedeki buğdayı bugüne kadar görmemiştik. Bunda çiftçimizin ürünlerine özen gösterdikleri sonucu ortaya çıkıyor” dedi.

 

27 BİN TON BUĞDAY

 

Tekirdağ TMO Ofisi Şube Müdürü Yaşar Fidancı da 2012 yılı üretimi olan buğdayın fiziksel ve kimyasal özelliklerinin çok iyi çıktığını belirterek, şu ana kadar il genelinde 27 bin ton buğday alımı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Fidancı,”Kaliteye prim verildiğinden dolayı üreticimiz toprak analizi, ilaçlama, gübreleme ve sertifikalı kaliteli tohuma yöneldi. Bunun sonucunda da ortaya çok yüksek kalitede ürün çıktı. Açıklanan buğday fiyatının 0,665 lira olmasına rağmen üretilen buğdayın 0,685 liraya çıkması ürünün kalitesini göstermektedir’ dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10