Yaş sınırı kalktı, Kur’an Kursları doldu taştı

Kur’an Kursu Merkezleri ve camilerde açılan Kur’an Kursları devam ediyor. Kurslara katılmak için ‘ilkokulu bitirme şartının’ kaldırılmasından dolayı kurslara yoğun ilgi olduğunu belirten Ã

Çerkezköy 5.07.2012 21:49:00 0
Yaş sınırı kalktı, Kur’an Kursları doldu taştı

Çerkezköy Haber - Çerkezköy Müftülüğü’ne bağlı Kur’an Kursu Merkezleri ve Camilerde 18 Haziran’da başlayan Kur’an Kursları devam ediyor.

 44 CAMİ VE 27 KURAN KURSUNDA EĞİTİM VERİLİYOR
 Bu kurslara katılmak için “ilkokulu bitirme” şartının kaldırılmasından dolayı kurslara katılımın arttığını ifade eden Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, kurslara kayıtların da devam ettiğini söyledi. Çerkezköy merkez, belde ve köylerde 44 cami ile 27 Kuran Kursu’nda kursların 90 görevli ile devam ettiğini belirten Müftü Emin, Kuran Kurslarının tam kapasite ile çalıştığını söyledi.
 SOSYAL AKTİVİTELER DE DÜZENLENİYOR
 Öğrencilere kursta “ibadet, siyer ve ahlak, Kur’an-ı Kerim, İtikat” gibi konularda eğitim verildiğini ifade eden Mahmut Emin, derslerin yanı sıra öğrenciler için basketbol ve voleybol gibi sosyal aktivitelerin de düzenlendiğini belirterek “Ayrıca öğrencilere sinevizyonda ahlak ve aile kavramını yansıtan çizgi filmler de izlettiriliyor” dedi.
 TEŞEKKÜR ETTİ.
 Görevlilerin kursa gelen talebelere sadece ders anlatmakla kalmadığını söyleyen Mahmut Emin, “Hocalarımız ve fahri görev yapan arkadaşlarımız talebelere aile terbiyesi, anne babasına karşı sorumlulukları, vatan ve millet sevgisi gibi konularda da eğitim veriyor” diye konuştu. Emin, bu yılki ilgiden dolayı da vatandaşlara teşekkür etti.
 

Haber / Bahtiyar ŞENLİK


0282 726 91 91
0282 747 65 10