19 üniversitenin rektör ataması yapıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yükseköğretim Kurulu’nun önerdiği adaylar arasından, 19 üniversite rektörünün atamasını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Gül tarafından Trakya Üniversitesi Re

Bölgede Gündem 8.07.2012 21:02:00 0
19 üniversitenin rektör ataması yapıldı

Çerkezköy Haber – Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversite rektörlerinin atamasını yaptı. YÖK’ün gönderdiği listede ilk sırada bulunan 16 adayı, sırasına dokunmadan rektör atayan Gül’ün Dokuz Eylül Üniversitesi’nin rektör atamasını yapmaması dikkati çekti. Atamalarda en büyük sürpriz ise Gazi Üniversitesi’nden geldi. Gazi’deki seçimlerde 5. sırada yer almasına rağmen YÖK’ün listesine 3. sıradan giren Prof. Süleyman Büyükberber rektör atandı. İTÜ’deki seçimlerde 1. olan Prof. Muhammed Şahin yerine rektörlüğe seçimlerde ikinci olan Prof..Mehmet Karaca atandı. Prof. Karaca YÖK’ün listesinde 1. sıradaydı.

3 KADIN REKTÖR ATANDI
16 üniversiteye YÖK’ün listede 1. sırada yer verdiği isimleri atayan Gül, Akdeniz, Cumhuriyet ve Gazi üniversitelerinde ise değişikliğe gitti. Akdeniz ve Cumhuriyet üniversitelerinde, seçimlere 1. olan ancak YÖK’ün listesine 2. sıradan giren adaylar rektör atanırken, Akdeniz Üniversitesi’nin yeni rektörü mevcut rektör Prof. İsrafil Kurtcephe oldu. Cumhuriyet Üniversitesi’nin yeni rektörü ise Prof. Faruk Kocacık oldu. YÖK’ün listesinde bulunan 7 kadın rektör adayının da yalnızca 3’ü üniversitelere rektör olarak atandı.
19 ÜNİVERSİTEYE ATAMA YAPILDI
Ankara Üniversitesi’ne Prof. Erkan İbiş, Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Gülay Barbarosoğlu, Çukurova Üniversitesi’ne Prof. Mustafa Kibar, Dicle Üniversitesi’ne Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Fırat Üniversitesi’ne Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Gazi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne Prof. Dr. Mehmet Karaca, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne Prof. Dr. Süleyman Baykal ve Trakya Üniversitesi’ne Prof. Dr. Yener Yörük atandı. 8 üniversiteye ise mevcut rektörler yeniden atandı. Buna göre Atatürk Üniversitesi’nde Prof. Dr. Hikmet Koçak, Ege Üniversitesi’nde Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Erciyes Üniversitesi’nde Prof. Dr. Hasan Fahrettin Keleştemur, Gaziantep Üniversitesi’nde Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, İnönü Üniversitesi’nde Prof. Dr. Cemil Çelik, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Prof. Dr. Hüseyin Akan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Prof. Dr. Ahmet Acar ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Prof. Dr. İsmail Yüksek birer dönem daha rektörlük yapacak.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10