Öğretmen atamalarında yeni dönem başlıyor

Kamuya ilk kez atanmak için bekleyen öğretmen adayları her yıl Kamu Personel Seçme Sınavı’na girecek.

Bölgede Gündem 8.07.2012 21:04:00 0
Öğretmen atamalarında yeni dönem başlıyor

Çerkezköy Haber - Binlerce üniversite mezunu memur adayı cumartesi günü Kamu Personel Seçme Sınavına girdi. Aynı anda öğretmen adaylarının atanması ile ilgili yeni bir düzenleme de hayata geçirildi.

2 YIL BEKLEME DEVRİ KAPANDI
Yeni yasa en çok öğretmen adaylarını ilgilendiriyor. Artık öğretmen adayları bir sınava girip iki yıl beklemeyecekler. Kamuya ilk kez atanmak için bekleyen öğretmen adaylarına her yıl KPSS’ye girme zorunluluğu getirildi. Buna göre bu yıl KPSS’den yüksek puan alan öğretmen adayları, yeterli kadronun açılmaması halinde aynı başarıyı sonraki sınavda da göstermek zorunda kalacaklar.
GEÇERLİLİK SÜRESİ 1 YIL
Yönetmeliğin 11. maddesi "KPSS sonuçlarının geçerlilik süresini" belirliyor. "KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder" hükmünün yer aldığı maddeye, "Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır" ibaresi eklendi. Yönetmeliğe eklenen geçici madde ile öğretmen adaylarının 6 Temmuz 2012 tarihinden önce elde ettikleri KPSS sonuçları hakkında, eski düzenleme geçerli olacak.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10