Çerkezköy TSO ASCAME’e tam üye oldu

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, ASCAME olarak bilinen ve Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler arasındaki ekonomik ve sosyal işbirliğini geliştirmek amacıyla 1 Ekim 1982 tarihinde Barcelona'da kurulan Akdeniz Ticaret ve San

Çerkezköy 9.07.2012 21:01:00 0
Çerkezköy TSO ASCAME’e tam üye oldu

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'ne (ASCAME ) tam üye oldu.

 

DIŞ TİCARETİN GELİŞİMİNİ HEDEFLEYEN HER HAREKETİ DESTEKLİYORUZ

 

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Haziran ayında İstanbul'da gerçekleştirilen 22. ASCAME Genel Kurulu'nda, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın ASCAME'e tam üye olarak kabul edildiğini ifade etti. Üyeliğin Çerkezköy iş dünyasına ve tüm üyelere hayırlı olmasını temenni eden Tever, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak ülkemiz dış ticaretinin gelişimini hedefleyen her çalışmayı yürekten destekliyoruz. Ortak coğrafi özellikleri paylaşan ülkeler arasındaki bölgesel işbirliği imkânlarını değerlendirmenin büyük önem taşıdığı noktasından hareketle bu oluşuma üye olduk” dedi.

 

AKDENİZ ÜLKELERİYLE TİCARİ İLİŞKİ

 

Akdeniz’in kesişme noktası olduğunu söyleyen Tever, ‘Arnavutluk, Cezayir, Bulgaristan, Hırvatistan, Mısır, İspanya, Fransa, Yunanistan, İsrail, İtalya, Ürdün, Lübnan, Libya, Malta, Fas, Sırbistan, Suriye, Filistin ve Tunus'un ticaret ve sanayi odaları da ASCAME üyesi. Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'ne üye olarak, üyelerimize Akdeniz havzasında bulunan ülkelerle, çok yönlü ve karşılıklı ticari ilişkiler kurma imkânı sağlıyoruz. Akdeniz, bir kesişme noktası olması sebebiyle, dünya ticareti ve iletişiminde de gittikçe artan bir ağırlığa sahip, biz de bu fırsatları Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak değerlendirmek istiyoruz’ ifadelerini kullandı.

 

Haber / Cihangir ARIK


0282 726 91 91
0282 747 65 10