Parlamenterler kenti gezdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Tekelioğlu, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ve Avrupalı parlamenterler ile birlikte, Devecihan Kültür Merkezi'nde yapılan toplantÄ?

Bölgede Gündem 12.07.2012 22:43:00 0
Parlamenterler kenti gezdi

 Çerkezköy Haber- Parlamentolar arası Değişim ve Diyalog Projesi kapsamında Edirne'de bulunan Avrupalı parlamenterler, kentte ziyaretlerde bulundu.

 

ULUSLARARASI YAZ KAMPI

 

Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan ile Müze Müdürü Hasan Karakaya'nın eşlik ettiği konuk heyetin, Selimiye Cami ile Türk İslam Eserleri Müzesi'nden etkilendikleri gözlendi. TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Tekelioğlu, İstanbul'da dün başlayan ve bugün Edirne'de devam eden Parlamentolar Arası Değişim ve Diyalog Projesi toplantılarının çok yararlı geçtiğini söyledi. Toplantının adının Uluslararası Yaz Kampı bünyesinde "Gençlik ve Siyaset" olduğunu ancak kendisinin buna "yaz kampı" dediğini söyleyen Tekelioğlu, "Yaz kampı diyoruz ama bundan, bir çadır ve deniz kenarı veya orman içi kampı anlaşılmamalı. Bu kampı, gençlerin daha çok bir araya geldiği bir platform olarak düşünebiliriz” dedi.

 

GENÇLİK VE SİYASET KONUŞULDU

 

Kampa, Avrupa Birliği'ndeki ülkelerden parlamenterler, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Türk parlamenterlerin katıldığını belirten Tekelioğlu, “Burada gençlik ve siyaseti konuştuk. Gençlerin siyasete daha fazla katılımının olurunu konuştuk. Burada fırsatlar ve güçlükler konuşuldu. Devecihan'da iki toplantı yaptık. İki toplantıda da Edirne'yi çok canlı bir şekilde hissettik. Bizler çok memnun olduk. Avrupalı parlamenterler ve diğer misafirler de çok memnun kaldı. Edirne bizim dünyamızda çok farklı bir yere sahip. Bizim Cihan İmparatorluğumuzun kurulduğu yer. Bu bakımdan burada çok büyük kültür eserlerimiz var. Misafirlerimizi İstanbul'da ağırlamakla kalmayıp Edirne'ye getirerek, buradaki kültürün nasıl çeşitli hale geldiğini göstermiş olduk. Bu çok iyi oldu, misafirlerimiz memnun oldu" dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10