Çerkezköy Ramazan’a hazırlanıyor

Çerkezköy Müftülüğü’nün ev sahipliğinde imamların ve müezzinlerin katıldığı Ramazan ayı hazırlıkları toplantısı dün saat 15.00’da Erkaynak Cami’sinde gerçekleştirildi. To

Çerkezköy 12.07.2012 22:47:00 0
Çerkezköy Ramazan’a hazırlanıyor

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Müftülüğü’nün ev sahipliğinde imamların ve müezzinlerin katıldığı Ramazan ayı hazırlıkları toplantısı dün saat 15.00’da Erkaynak Cami’sinde gerçekleştirildi. Toplantı Kızılpınar Medine Camii İmamı Abdulkerim Çelebinin Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.  

BU YILKİ KONUMUZ ‘SELAM’

Ramazan ayında vaaz ve irşat hizmetlerinin yanı sıra selamlaşma konusunun ağırlıklı olarak ele alınacağını belirten Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, “Geleneksel olarak her yıl ramazan ayından önce Diyanet İşlerinin belirlediği bir konu hakkında görüş-alışverişi yapıyoruz.  Bu yılki toplantımızda selamlaşma, insan ilişkilerinde selamın önemi ve selam adabı, konularında fikir alış verişinde bulunduk” dedi.

‘SELAMI YAYINIZ’

19 Temmuz’da ilk teravih namazının kılınacağını, 20 Temmuz’da da ilk orucun tutulacağını söyleyen Mahmut Emin, “Ramazan ayı, manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik ve sevgi bağlarımızın daha da güçlendiği, zihin ve gönüllerimizin uyarıcı telkin ve öğütlere her zamankinden daha fazla açık olduğu feyizli bir aydır. Bu yılki Ramazan ayında Peygamberimizin ‘Aranızda selamı yayınız’ hadisi-i şerifi çerçevesinde selam konusu ele alınacak ve selamı sosyal hayatımızın merkezine yerleştirmeyi amaç edinen etkinlikler düzenlenecek. Bu vesileyle bu yıl Ramazan ayında ‘Selamın bireysel ve toplumsal hayata sağlayacağı katkılar’ konusu incelenecek, hususların yerine getirilmesi amacı ile görevlilerimize gerekli duyurular yapılacak” diye konuştu.

RAMAZAN’A HAS PROGRAMLAR DÜZENLENECEK

İlçe ve il müftülükleri, din hizmetleri müşavirlikleri ve ataşelikler tarafından Ramazan ayına mahsus özel vaaz ve irşat programı hazırlanacağı bilgisini veren Müftü Emin, programların Diyanet İşleri Başkanlığı sitesinde yayımlanmak üzere ‘Din Hizmetleri Bilgi Yönetim Sistemine’ en geç 13 Temmuz Cuma günü mesai bitimine kadar yüklenmesi gerektiğini ifade etti. Müftü Emin, programda ‘Selamın önemi’, ‘Selamın adabı’, ‘Selamlaşmayı Yaygınlaştırmanın Önemi’, ‘Selamın Fert ve Topluma Kazandırdıkları’, ‘Sevgi ve Kardeşlik Bağlamında Selam’, ‘Çocuklara ve Gençlere Selam Bilincinin Kazandırılması’ ve ‘İnsan İlişkilerinde Selamlaşmanın Önemi’ konularına ağırlıklı verileceğini söyledi. 

KANDİLLER RAMAZAN BOYUNCA YANACAK

Toplantıda Ramazan Ayı öncesinde camilerin temizlik ve bakımının yapılması gerektiğini ve hoparlörlerin ses düzeyinin kontrol edilmesi gerektiğini söyleyen Mahmut Emin, “Ramazan Ayı boyunca minarelerdeki kandiller iftar vaktinde yakılacak ve imsak vaktinde söndürülecek. Kuran-ı Kerim ziyafetleri programları, sosyal faaliyetler ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek” dedi. 

Haber / Bahtiyar ŞENLİK 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10